Er grebet af rå nordisk natur

Nina Hansen og Maiken Hejnfeldt i fællesudstilling 'Nordisk Udtryk' i TingGalleriet

Artiklens øverste billede

Når TingGalleriet slår dørene op onsdag 26. maj, bliver det med udstillingen ’Nordisk Udtryk’ med de to kunstnere Nina Hansen, Middelfart ( keramik og bronze skulpturer ) og Maiken Hejnfelt, Frederikssund (akvarel, olie og akryl malerier samt beton design).

Begge kunstnere er blandt andre repræsenteret på Galleri Himmerland i Gatten. Fælles for de to kunstnere er, at de gribes og fascineres af naturen omkring dem. Former og farver går op i en højere enhed og vidner om stor betagelse af det Nordiske Udtryk, hvilket også er titlen på udstillingen.

De to kunstnere

Nina Hansen er keramiker, bronze skulptør og maler. Hendes kunstneriske fortælling har flere udtryk. Hun er en excellent formgiver. Det viser sig i hendes arbejde med keramikken - porcelæn, raku og stentøjsler - og ikke mindst: hendes bronzestøbninger, som hun arbejder med hos Jens Galschiøt.

Maiken Hejnfelt er fortrinsvis maler. Hun har indenfor det seneste år arbejdet i beton, som fortrinsvis fremstår råt, med en streng tilbage til vikingetid og en kærlighed til formen, som ofte får forskellige former og udtryk. Hendes malerier er enten olie- og akryl på hør og akvarel på håndlavet papir. Lyset, frem for noget andet er hendes motiv, Danmark og det øvrige Skandinavien set fra landet eller fra vandet, på søen i skoven eller på marken.

Udstillingen kan ses frem til 6. juni kl. 11-16 alle dage. Der er fri entré.

gs

Læs også

Del artiklen