Klezmerduo leverer musikken søndag aften ved den udendørs gudstjenesten på gårdspladsen ved Gl. Estrup. Pressefoto

Klezmerduo leverer musikken søndag aften ved den udendørs gudstjenesten på gårdspladsen ved Gl. Estrup. Pressefoto

Slotsgudstjeneste med livlig klezmer-musik

Gammel Estrups historiske hovedbygning bliver et malerisk bagtæppe for friluftsgudstjenesten, som sognepræst Birthe Kiilerich og Fausing Menighedsråd indbyder til 16. august

Alterbordet stilles op på græsplænen på den store gårdplads ved Gammel Strup søndag aften.

Menigheden bydes velkommen af sognepræst Birthe Kiilerich, og der bliver genklang fra avlsbygningerne rundt om, når salmesang og rytmiske toner går i gang kl. 19.

Prædiken og salmesang veksler nemlig med medrivende klezmermusik spillet af Klezmerduo. Til salmesangen har organist Per Rasmus Mølle medbragt sit mobile klaver.

Flytter ud af slotskirken

Traditionen med musikgudstjenester på Gl. Estrup i sommertiden går flere år tilbage, og normalt foregår den i slottets kirke. Men corona-bestemmelserne gør, at kirkrummet i år er for lille til den forventede store deltagerinteresse.

”På plænen langs med voldgraven udenfor er der til gengæld god plads til at vi kan holde afstand og sidde rigtig godt”, fortæller Kirsten Brøsted fra menighedsrådet.

”Det er jo lidt sært i år, at vi ikke kan samles under slotskirkens hvælvede loft, men i menighedsrådet synes vi det er vigtigt, at finde udvej og få det til at fungere. Det gør vi jo allerede om søndagen i kirken, og det gør vi også på Gl. Estrup. Folk kan være trygge og får helt sikkert en god oplevelse. De skal blot lige huske en klapstol - og så at melde sig til”.

Østeuropæiske rødder

Der er næppe tvivl om, at det vil glæde mange, at musikgudstjenesten gennemføres, både fastboende og de mange som i år holder ferie på Djursland. Og med Klezmerduo kan man opleve et par af de bedste fortolkere af den jødiske festmusik klezmer, der går tilbage til østeuropæisk musiktradition.

Ann-Mai-Britt Fjord spiller de iørefaldende melodier med mange temposkift på harmonika, mens Henrik Bredholt får tonerne til at svinge længselsfuldt på sopransax. Duoen spiller flere numre under den efterfølgende kaffe i Den gamle Stald.

Der er gratis adgang og alle er velkommen, oplyser menighedsrådet.

FAKTA

  • Gl. Estrup søndag den 16. august kl. 19.00
  • Medbring egen klapstol
  • Tilmelding til Preben Jensen på mobil: 26 20 33 72 eller mail: prebenjensen142@hotmail.com - senest dagen før
  • Arrangør: Fausing Menighedsråd

Publiceret 15 August 2020 15:00