Afdøde Poul Ørum er en af de mange danske forfattere, der har skrevet om sorg og de følelser, der forbundet med sorg

Afdøde Poul Ørum er en af de mange danske forfattere, der har skrevet om sorg og de følelser, der forbundet med sorg

Sorggruppe starter op i Grenaa

Når den dybe sorg rammer, er noget af den bedste hjælp man kan få, at dele sine tanker med andre i samme situation. Derfor starter sognepræst Christina Philipstatt sammen med Jette Skriver Eriksen, der deltager som frivillig tovholder, en ny sorggruppe op i Grenaa

Af
Morten Bay-Mortensen

Sorggruppen skal være et mødested er for voksne, der har mistet en nærtstående, ægtefælle, ven, barn eller kæreste. Christina Philipstatt fortæller:

”I sorggruppen er der rum og plads til at dele tabet af et elsket menneske med andre i samme situation. Det er vores håb, at deltagelse i gruppen kan hjælpe deltagerne til at finde trøst - og mod til at leve i en ny hverdag efter tabet - og med sorgen som følgesvend. Mange oplever, at det er helende og udviklende at dele sine inderste tanker med andre i en gruppe, hvor alle gennemlever et sorgforløb. I gruppen vil der være mulighed for at tale om de svære følelser, og dele erfaringer og minder”.

Der vil være fokus på, at det er trygt at være i gruppen, og at den opleves som et fortroligt rum omgivet af tavshedspligt.

Sorggruppen mødes første gang torsdag 5. marts kl. 16 til 18 i Grenaa Sognegård, og planen er, at gruppen kører 7 - 8 gange hver anden uge.

Interesserede er velkomne til at kontakte sognepræst Christina Philipstatt på tlf. 29103237.

Publiceret 28 February 2020 18:00