Rita Nielsen fortæller om sorgens følelser, når man mister et elsket menneske i Grenaa Sognegård onsdag 5. februar. Foto: Rita Nielsen

Rita Nielsen fortæller om sorgens følelser, når man mister et elsket menneske i Grenaa Sognegård onsdag 5. februar. Foto: Rita Nielsen

Hvordan får man livsmodet tilbage?

Hvad sker, når sorgen holder sit indtog? Hvad kan jeg selv gøre, når jeg er i sorg? Hvad kan jeg gøre, når andre er i sorg? Tre relevante spørgsmål, som hospicesygeplejerske og forfatter Rita Nielsen har opbyggelige svar på

Erfaren kvinde er god at gæste, og det gælder også, når det kommer til det svære vilkår at skulle leve videre, når sorgen har ramt. Ingen undgår at opleve sorg i livet, tab af mening og manglende livslyst, men der er råd at hente til, hvordan man kommer videre, når Rita Nielsen deler ud af sin viden og sine erfaringer ved sogneeftermiddagen i Grenaa 5. februar kl. 14.

Rita Nielsen har som bl.a. sygeplejerske og højskolelærer, beskæftiget sig indgående med emnet, og i sit foredrag ”Livsmod i sorgen - at være efterladt og leve videre”, viser hun nogle veje til at komme videre i livet, trods tab og savn. At miste et elsket menneske, eller på anden vis miste sin kendte tilværelse, betyder ofte en livslang sorg. Og selvom sorg opleves dybt personligt, og følelsen af ensomhed ofte er uundgåelig, har alle et håb om, at det bliver bedre. Ikke at komme over det, men at kunne leve med det, der er sket.

Også til dem på sidelinjen

Sorgen har mange ansigter og Rita Nielsen kommer med bud på, hvad sorg i grunden er, og hvordan man kan nå frem til leve med den. Og nok så væsentligt, hvordan man finder livsmodet og livsglæden igen. At der også er noget, man selv kan gøre, indgår også i Rita Nielsen fortælling, ligesom der er gode råd og vejledning til dem, der står på sidelinjen og gerne vil hjælpe et menneske i sorg. Trods al god vilje, kender de fleste til, at det kan være svært at gøre eller sige det rigtige. Også det aspekt har Rita Nielsen med sin kyndige behandling af den sorg som er så udfordrende for et godt liv.

Rita Nielsen er også udannet som samtaleterapeut, og har en master i etik og religionsfilosofi med speciale i åndelig omsorg. Hun er forfatter til bl.a. ”Det nødvendige nærvær” (2016).

  • Foredraget er arrangeret af Grenaa Menighedsråd og finder sted i Grenaa Sognegård, Nørregade 1, onsdag 5. februar kl. 14.00. Kaffe og kage 25. kr.

Publiceret 02 February 2020 17:00