Vi skal ikke lukke kirker i Norddjurs

Af
Lars Seeberg

provst i Norddjurs - sognepræst i Grenaa:

Forrige søndag, midt i kirketiden, kørte DR en nyhed hver time, at ”Kirkerne står jo tomme i kirketiden, så nu skal der lukkes kirker” – og det var endda menighedsrådenes landsforening, som kom med dén melding.

Det er nu ikke lige planen i Norddjurs. Jo, vi har rigtig mange kirker, og jo, der kunne godt sidde flere gæster til hver gudstjeneste – men vi skal IKKE lukke kirker. Ikke engang lave ’lejlighedskirker’, så de kun er åbne til jul og påske og begravelser, som DR foreslog.

Vi har allerede rettet til, så der er gode gudstjeneste i ca. 2/3 af provstiets kirker på en søndag – så samles vi fra nær og fjern til festlige gudstjenester dér, og næste søndag sker det i nogle andre kirker.

I stedet for at klage over dem, der ikke kommer i kirken, så gør vi (kirkepersonale og præster), en stor indsats til glæde for dem, der kommer. For eksempel er alle provstiets præster sammen på 2 ugers kursus for at læse Bibelen som den spændende bog, den er. Vidste I mon, at der står, at en krig blev afgjort ved, at den ene konge fangede den andens soldater, lod halvdelen af deres skæg rage af, og skar deres tøj itu, så bagdelen var bar. Og så blev soldaterne sendt hjem med rumpen bar!

Der er mange fine oplevelser at finde i kirkerne i Norddjurs – hvor gode menighedsråd og dygtigt kirkepersonale og glade præster gir god kirke.

Publiceret 30 January 2020 16:00