Kasper Winding har mange musikalske godter med i posen til fredagens koncert i Ebeltoft Kulturhus

Kasper Winding har mange musikalske godter med i posen til fredagens koncert i Ebeltoft Kulturhus

Koncert: Sjæl i flammer, angsten af en isblomst i dit sind ...

Kasper Winding, en unik personlighed på den danske musikscene, inviterer indenfor i sit værksted i Ebeltoft Kulturhus

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Han komponerede melodien til sangen, der blev lydsporet til en hel generations ungdomsliv med CV Jørgensen som tekstforfatter og vokalist på linjer som disse:

Du finder sikkert aldrig

Ud af hvem charly var

For pludselig så var han der bare

lige med et står du her

ka' nu næsten ikke se ham mer'

Kun som en lille bitte prik

I horisonten der langsomt forsvinder

Ja så er drømmen imidlertidigt slut

Men du vil huske hvert eneste mikroskopiske minut

Det er Kasper Winding, der er tale om. Født med en gave af et musikalsk talent, som betød, at han allerede som teenager gjorde sig som trommeslager hos nationale og internationale navne i jazz og jazz-rock genrerne.: Dexter Gordon, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock og Palle Mikkelborgs Entrance.

Netop musikerne fra Entrance udgjorde basen, da filminstruktøren Morten Arnfred bad Winding om at skrive musikken til filmen 'Mig & Charly' i 1978.

Herfra startede det for alvor, og siden da har nysgerrigheden været drivkraften i alt, hvad Kasper Winding har foretaget sig.

Den i Paris boende Winding har aldrig forsøgt at tækkes anmelderne, og det har kostet nogle knubs. Det har den nu over 60-årige Kasper Winding været kold overfor.

Undervejs er det også blevet til hits. Hvem husker ikke popperlen ’Sjæl i flammer’, som var titelsangen til tv-serien ’En gang strømer’ eller den vanvittigt smukke og sfæriske 'Verden er i farver' sunget af Lis Sørensen og som var titelsangen til filmen 'Den store badedag'. Pladen No. 5 fra 1989, der blev en kommerciel succes med hits som 'Kom nu hjem' og 'Alle har en drøm', bør også nævnes.

Hertil kommer det hav af produktioner for danske og internationale kunstnere, som Kasper Winding har produceret for.

Kasper Winding, søn af tv-manden, tegneren og forfatteren Thomas Winding og halvbror til Alberte Winding, har masser af musik og gode historier med i tasken, når han fredag 8. februar inviterer indenfor i sit hemmelige værksted i Ebeltoft Kulturhus klokken 20. 'Kaspers Verden Live' er Kasper Windings første reelle turné siden 2000. Ved koncerterne i Kaspers verden er han alene på scenen, omgivet af sit studie. Publikum føres ind i et intimt univers af musik, lyd og fortællinger.

Publiceret 05 February 2019 14:17