Kulturværkstedet på Industrivej i Auning bruges allerede som øvested for bands. Nu rykker også billedmagere ind.

Kulturværkstedet på Industrivej i Auning bruges allerede som øvested for bands. Nu rykker også billedmagere ind.

Sønderhaldudstillingen flytter i Kulturværkstedet

Nye rammer for Kunstforeningen Sønderhaldudstillingen

Af
Anette Bonde

Når Kunstforeningen Sønderhaldudstillingen (KS) igen i år inviterer til udstilling i efterårsferien, bliver det ikke som tidligere på Auning Skole men i Kulturværkstedet på Industrivej 14 i Auning. Det er første trin hen imod et samarbejde, hvor billedkunstnerne i KS på sigt flytter sammen med musikerne og andre kreative sjæle i Kulturværkstedet.

Ucensureret udstilling

KS har for længst besluttet at gå i samarbejde med det nys etablerede Kulturværkstedet, og det var derfor naturligt at undersøge, om dette også kunne omfatte Sønderhaldudstillingen, fortæller Bjarne Jensen, formand for KS. Han er glad for, at det blev et ja og understreger, at der ikke ændres på konceptet, nemlig en ucensureret udstilling af kunst og kunsthåndværk. Huset på Industrivej er dog noget mindre end Auning Skole, og det vil få betydning for, hvordan udstillingen sættes op.
“Bestyrelsen garanterer dog, at den vanlige omhu med ophængningen bliver fulgt, så det bliver en æstetisk god oplevelse at se udstillingen”, siger han og retter ved samme lejlighed en tak til Auning Skole for de 27 år man herfra har åbnet skolen for udstillingen.
Der er blevet sendt infor-materiale ud til medlemmer af KS og andre interesserede. Hvis man gerne vil udstille men ikke er i adresselisten, kan man henvende sig til Bjarne Jensen.

Atelier og udstillingssted

Kulturværkstedet startede som en tanke, da de bands, der oprindelig øvede på Auning Skole fik brug for andre øvelokaler, da skolen selv skulle bruge disse. Initiativtagerne har hele tiden været åbne for andre medspillere, og efterfølgende er Norddjurs Kulturskole, Musikforeningen TRÅD og altså også KS blevet en del af Kulturværkstedets brugerflade. KS vil således på et senere tidspunkt også begynde at bruge huset som atelier, værksted og udstillingssted, fortæller Bjarne Jensen.
Han forventer, at KS-folkene og deres aktiviteter vil få berøringsflader og samarbejde med andre kulturelt aktive, især de unge.

Publiceret 18 August 2014 15:00