Fire af de seks kunstnere, der sætter nye øjne på Fjellerups natur, lokaliteter og historie, f.v. Anna Lise Jensen, Julia Whitney Barnes, Monica Carrier med sin datter Cecilia på tre måneder, og Norbert Francis Attard.

Fire af de seks kunstnere, der sætter nye øjne på Fjellerups natur, lokaliteter og historie, f.v. Anna Lise Jensen, Julia Whitney Barnes, Monica Carrier med sin datter Cecilia på tre måneder, og Norbert Francis Attard.

Fjellerup får ruinhave på stranden

Bygningsrester ved det gamle ishus bliver til skulptur

Af
Anette Bonde

Norbert Francis Attard er bosat i Berlin en del af året og på Malta en del af tiden. Ind imellem rejser han over hele verden, hvor han laver kunstprojekter og installationer. Lørdag 3. august er der fernisering på hans og Anna Lise jensens "Ruinhaven" ved Thomsens gamle ishus på Fjellerup strand.
“Det er virkelig et scoop for Fjellerup at få Norbert hertil”, understreger Anne Lise Jensen, der som nævnt andetssteds er idekvinde og tovholder for kunstprojektet “Fjellerup i bund og grund” med hende selv og fem andre internationale kunstnere.

En ruinhave

I 1970'erne var New York ved at gå fallit, fortæller hun. Folk rejste væk, og husene og gaderne begyndte at se forladte og forfaldne ud. Det fik nogle af de tilbageværende til at tænke kreativt. De begyndte at lave haver med grønsager og blomster, og på et tidspunkt bredte ideen sig.
“Hvorfor ikke også lave skulpturhaver.”
Det blev starten på Norbert Francis Attards og Anna Lise Jensens venskab.
I Fjellerup vil de lave et værk af de bygningsrester, der ligger bagved ishuset. Eventuelt kombineret med natursten.
Francis Norbert Attard har sin rod på Malta, der huser verdens ældre fritstående skulpturer. Det er blandt andet dem, han finder inspiration i i sin kunst.
“Jeg regner med at lave ét projekt, men måske bliver det flere. I hvert fald håber jeg at lave en glædelig overraskelse for Fjellerup.”

Kommunikation

Andre udstillere er Monica Carrier, der primært arbejder med blæk på papir til store tegninger og installationer. Hun medbringer tegninger opbygget af sætninger inspireret af venner, familie og folk hun har mødt. I Fjellerup vil hun bearbejde billeder ud fra lokale borgeres blæktegning og forme det via en samtale med den lokale borger.
“Et værk på baggrund af to mennesker, der kommunikerer”, forklarer hun.
Monica Carrier, Brooklyn, udstiller på Kanneshøjvej 32,og der var fernisering søndag 21. juli.

Byens smukkeste hus

Julia Whitney Barnes, Brooklyn, har de sidste par år arbejdet med både indendørs og udendørs værker. Hun udstiller i kirken og på “Byens Købmand”. På købmandsbutikken har hun fået lov til at male hele bygningen og dekorere vinduerne.
“Det bliver det smukkeste hus i byen”, erklærer hun.
Jo Q. Nelson arbejder med en blanding af arkitektur, fantasi og samarbejdsprojekter med fokus på det sociale rum. I Fjellerup vil hun udstille på stien mellem Fjellerup og Bønnerup, og der er fernisering søndag 4. august.
Christine Sciulli arbejder med projektion og installationer. Hende projekt går ud på at kaste lysreflektioner op på Thomasens Ishus om aftenen torsdag 8. august.

null

Publiceret 23 July 2013 09:00