Julia Whitney Barnes har de sidste par år arbejdet med indendørs og udendørs værker, der relaterer til den naturlige verden. Hun har en Master of Fine Arts fra Hunter College i New York.

Julia Whitney Barnes har de sidste par år arbejdet med indendørs og udendørs værker, der relaterer til den naturlige verden. Hun har en Master of Fine Arts fra Hunter College i New York.

Verden kommer til Fjellerup

Seks kunstnere, der bor i New York, kommer til Fjellerup i juli og udfolder sig i de kommende uger med kunst og udstillinger med lokalt afsæt, snakker med andre lokale udøvere og andet godtfolk. Fjellerup i bund og grund, hedder projektet, der er en del a

Af
Anette Bonde

Sommeren i Fjellerup præges i år af kunst på stranden, i byen og på stien mellem Fjellerup og Bønnerup.
Fem internationale kunstnere er inviteret af Anna Lise Jensen, der kommer til Fjellerup i sommeren 2013. Hun er selv udøvende kunstner og bor i New York.
Anna Lise Jensen har tilbragt sine somre som barn i familiens sommerhus i Fjellerup.

Ruinhave og lyd

Med sig har hun Nobert Francis Attard, Julia Whitney Barnes, Monica Carrier, Jo Q. Nelson og Christine Sciulli.
De kommer til at spille sammen med lokale folk, steder og historie, og på visse områder kommer de nok også til at vende op og ned på de vante kunstbegreber.
Der bliver noget med fotocollager, collager af tekst med lokale beretninger, en ruinhave, lydinstallationer med mere. Nogle af værkerne kan byens borgere og besøgende være med til at skabe. De seks udøvere deltager også i mange af de planlagte rundvisninger i Fjellerup, hvor flere af dem handler om kunstprojektet.
Projektet opfordrer til at gå på oplevelse i Fjellerup både på stranden og i byen og opleve kunst i forbindelse med Fjellerups kulturhistorie, blandt andet dens historie som bundgarnsfisker by.

Dialog med lokale folk

Initiativtager Anna Lise Jensen, der i mange år har arbejdet som kunstner i New York, har gennem det seneste år været tilbage i Fjellerup flere gange, for at forberede kunstprojektet.
Her har hun fået en god dialog med Fjellerups borgere, og der er ligeledes blevet skab et grundlag for en række kunstnermøder mellem de besøgende kunstnere og lokale kunstnere.

Fjellerup i bund og grund

Projektet med de seks udenlandske kunstnere hedder Fjellerup i Bund og Grund.
Det er en del af projektet Sommerby – Vinterby, et udviklingsprojekt støttet af Norddjurs Kommune og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Publiceret 16 July 2013 12:00