Slagter Kruse: Nu er der kun minderne tilbage
Halvandet år efter at have overtaget den vidtberømte og meget estimerede slagterforretning i Tved, har de nye indehavere været nødt til at dreje nøglen og selv indgive konkursbegæring til skifteretten, fortæller parret på forretningens facebookprofil.
»Kære alle skønne kunder, kollegaer og samarbejdspartnere, mm. vi vil gerne starte med at sige tak for støtten, minderne og de gode stunder vi har fået det seneste 1.5 år. Det har har været ubeskriveligt & noget vi aldrig vil ha’ været foruden.
Men med blødende hjerte må vi desværre begære os selv konkurs, vi er dybt taknemlige for alt vi har lært på godt & ondt, det er absolut noget vi kan tage med videre i livet.«
Sådan skriver parret Jeppe Solgaard og Paula Chanell Weigel på facebook efter, at de har været tvunget til at dreje nøglen hos Slagter Kruse.
Parret, der selv har indgivet konkursbegæring til skifteretten, har lukket butikken.
»Et særligt tak til familien Kruse for den enestående mulighed & støtte. Nu glæder vi også til at have tid til at være vores lille familie & sigte mod nye drømme. Vi ses i den store verden,« lyder det afsluttende.
Men med blødende hjerte må vi desværre begære os selv konkurs
Stor optimisme
Efter en kort nedlukning af Slagter Kruse i august 2021, flyttede Jeppe Solgaard og Paula Chanell Weigel ind i den tilhørende bolig i Tved.
Med sig havde de datteren Falke på tre måneder.
Parret var blandt flere kandidater valgt som nye forpagtere af slagteri og butik.
»Vi elsker Mols og ser frem til at blive her og se vores 1-årige datter vokse op. Mols vækster, og fremtiden ser mere end lys ud,« lød det til Adresseavisen ved overtagelsen af forretningen i august 2021.
»Vi håber at tjene nok til at kunne købe stedet om et par år.«
Optimismen var stor, men den holdt desværre kun i halvandet år.
Fire generationer Kruse
Hans Ole Kruse, der blev den sidste Kruse i forretningen, var fjerde generation. Hans oldefar Jens Peter Kruse startede som slagter i 1889 med at købe slagtedyr, skære dem op og køre rundt og sælge dem fra sin hestevogn. Hjemme på spisebordet lavede han pølserne. Han tog også ud og slagtede dyr for landmændene.
Hans søn Ludvig Kruse overtog forretningen i 1927. Han ansatte en slagtesvend, byggede slagtehus og lavede en egentlig butik. I 1946 byggede han en større butik samt etablerede pølsemageri, fik nye maskiner og lavede kølerum, kogerum og saltrum. Forretningen blev udvidet med yderligere to-tre svende.
Ved hans død i 1965 overtog sønnen Jørgen Kruse, der i forvejen var svend i forretningen. I 1967 byggede han den nuværende butik og solgte herfra også frostvarer, mælk, smør og anden kolonial. Han kørte rundt som hjemmeslagter og kørte indtil 1972 også landtur med tre kødbiler. I 1980 byggede Jørgen Kruse nyt stort moderne slagtehus.
Hans Ole Kruse, der var lærling, købte i 1987 halvdelen af butikken, der kom til at hedde ’Slagter Kruse & Søn’. I 1989 købte han også den anden halvdel, og ansatte sin far som slagtesvend.
Far og søn udvidede butikken i 1980’erne, og i 1990’erne lavede Hans Ole Kruse nye og større kølerum samt ny stald.
En epoke er slut.