Udvikler har kastet sin kærlighed på Ryomgård

Mickey Jensen, Ugelbølle, har netop via et af sin ejendomsselskaber færdiggjort byggeriet af otte seniorvenlige rækkehuse i Engparken. Næste projekt hedder tolv lidt større rækkehuse på Marienhoffvej til familier med børn.

Artiklens øverste billede
Udvikler Mickey Jensen foran de otte rækkehuse i Engparken. Næste projekt hedder opførelsen af tolv rækkehuse på Marienhoffvej 17. Foto: Lars Norman Thomsen

Mickey Jensen, 43, med bopæl nær rundkørslen ved Korslund ved Ugelbølle har ikke opførelse af rækkehuse som sin primære beskæftigelse. 

Udvikleren har en barndoms- og ungdomsfortid i Lisbjerg, før en kæreste fra Rønde fik ham rykket længere ud mod Djursland. Han har sine forretningsmæssige interesser i andre og større selskaber, som han både ejer og driver.

»I øjeblikket har vi to ejendomsselskaber, som har som ambition at opføre 10-20 enheder om året, som vi selv lejer ud. En form for pensionsopsparing, som mine tre børn kan glæde af, når de bliver gamle,« smiler Mickey Jensen.

For nuværende har han netop opført otte rækkehuse med seniorvenlig indretning på Engparken i Ryomgård, hvoraf kun et enkelt endnu ikke var lejet ud, da Lokalavisen beså de 90 kvadratmeter store huse forleden sammen med udvikleren.

Husene ligger lige lukt ud til Gjerrildstien med kort afstand til Vallum Sø og naturen.

Mickey Jensen investerede i købet af jorden i baghaven til matriklerne Skovvej 38 og 40.

»Husene indgår i den fælles grundejerforening for Engparken, der allerede er der, og vi har understreget overfor naboerne, at vi ikke vil spolere den nuværende dynamik i foreningen ved at leje ud til unge, der spiller høj musik og larmer meget. Derfor er det modne mennesker og seniorer, som kommer til at bo her,« understreger Mickey Jensen, der lover at udbedre vejforholdene til Engparken, før hans folk takker af.

Vi er så småt startet på Marienhoffvej 17. Der bliver tale om at opføre tolv række huse på hver 105 kvadratmeter og indrettet til familier.

Interessant område

Ryomgård er interessant for udvikleren, fordi priserne kan holdes på et overkommeligt niveau.

»Generelt er prisniveauet meget lavere end i Rønde. Jordpriserne er overkommelige, og du kan regne med gode og solide lejre,« siger Mickey Jensen.

Han har købt en elementfabrik i Aalsrode af familievirksomheden Aalsrode Tømrerfirma A/S, som gik konkurs for nogle år siden. Her bliver de elementer, som indgår i rækkehusene, produceret.

Næste projekt i Ryomgård bliver opførelsen af tolv rækkehuse på Marienhoffvej 17 på hjørnet ved indkørslen til P. Vejsgaardsvænget.

Parcellen er en del af lokalplan 423 og kan bebygges med såkaldt tæt-lav boligbyggeri. 

Tæt lav boligbyggeri er karakteriseret ved dobbelthuse, rækkehuse, og lignende bebyggelser.

Mickey Jensen købte arealet af Syddjurs Kommune sidste år. Det 5.654 kvadratmeter store areal udbød Syddjurs Kommune som en storparcel til mindstepris på 895.000 kroner eks. moms. 

Når prisen ikke var højere, blev det begrundet med vanskelige jordbundsforhold på arealet.

»Jeg bød noget over mindsteprisen, men vi har ikke kunnet konstatere, at der skulle være specifikke problemer med jordbunden,« siger Mickey Jensen.

»Vi er så småt startet på Marienhoffvej 17. Der bliver tale om at opføre tolv række huse på hver 105 kvadratmeter og indrettet til familier,« siger Mickey Jensen,

Det tolv huse i Ryomgård og byggeriet af seks rækkehuse på i Grenaa er det, der er på repertoiret i 2023.


For Mickey Jensen er opførelse af rækkehuse en lille sideforretning. Foto: Lars Norman Thomsen

Nimtoftevej i 2024

Mickey Jensen har også kig på mulighederne i Mørke, men Ryomgård er han slet ikke færdig med endnu.

Midtvejs i 2024 forventer han at være klar med et projekt på den 1,3 hektar store grund på Nimtoftevej 31, som har været udbudt længe af politikerduoen Jens Meilvang/Claus Wistoft, og som Mickey Jensen nu har købt.

Claus Wistoft købte arealet med tilhørende ejendom på Nimtoftevej 31 overfor udstykningen Skovtoften sammen med Jens Meilvang, MF, og advokat Elisabeth Hartlev i 2007, fremgår det af Tingbogen.

Meilvang og Wistoft var i en kort periode fælles Venstre medlemmer af den første kommunalbestyrelse i Norddjurs historien og startede ved siden af deres forretningsmæssige samarbejde. Siden forlod Claus Wistoft kommunalbestyrelsen, fordi han solgte sin gård i Kolindsund i Norddjurs Kommune, Søholm, for at bosætte sig i Syddjurs Kommune på Ørnevænget i Kolind. En udstykning, som han og Meilvang, var sammen om at etablere.

Nimtoftevej 31 står opført i Kommuneplanen som et område med perspektivstatus. Et selvopfundet begreb hos Syddjurs Kommune.

Det var årsag til, at Claus Wistoft blev erklæret inhabil af Byrådet, da der i det tidligere Byråd skulle stemmes om Kommuneplanen.

Særlig forhistorie

Arealet på Nimtoftevej 31 har en lille historie, som duoen Meilvang og Wistoft tidligere har fortalt til Lokalavisen i december 2020

»Den daværende ejer havde fået et brev fra kommunen om, at han måtte udstykke arealet. Det købte vi ejendom og areal i tillid til, men det tilsagn til den tidligere ejer trak kommunen så siden tilbage. Efterfølgende har vi arbejdet på at få arealet, der ligger i landzone på trods af, at det er omgivet af bymæssige arealer, med i Kommuneplanen, Vi købte jo i sin tid arealet med en forventning om, at det var klar til udstykning,« forklarede Jens Meilvang.

»Vi var nok ikke lige helt skarpe nok, dengang vi købte arealet på Nimtoftevej. Det var folk fra teknisk forvaltning, der fortalte os, at vi kunne udstykke, men folkene i kommunens planafdeling var ikke af helt samme opfattelse og havde nogle forbehold, som de indtil nu har holdt mere eller mindre fast i,« supplerede Claus Wistoft.

I og med at arealet har fået såkaldt perspektivstatus i Kommuneplanen signalerer det, at Syddjurs Kommune og dermed byrådet åbner mulighed for, at der nu langt om længe kan ske noget på Nimtoftevej.

Det åbner for, at Mickey Jensen nu kan fremsende et konkret projektforslag til boligbyggeri til Syddjurs Kommune og ansøge om at få lavet en lokalplan, der vedtages af Byrådet og kommer med i Kommuneplanen som kommuneplantillæg. 

Placeringen i Kommuneplanen gør, at arealet overgår til byzone.

I tænkeboks

Mickey Jensen og hans folk har endnu ikke et grydeklart projektforslag på tegnebrættet.

»Vi vil ikke plastre grunden til, så måske trapper vi lidt ned i forhold til antallet af rækkehuse, fordi der skal være noget luft. Vi skal også tænke os godt om, når vi skal vælge placeringen af husene på arealet. Hvor tæt på vejen, og hvor meget plads skal der være bagtil til have og terrasse.«

»Men det er en vildt spændende grund, fordi den har så mange muligheder og ligger så smukt ved indgangen til Ryomgård fra Djurs Sommerland siden. Med det, der kommer til at ske ved Nimtofte, er kunsten sørme at lave noget præsentabelt byggeri ud til en vej, hvor der en stor del af året kommer mange forbi.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.