Nye danske kartofler på menuen

Grenaa-samarbejde sikrer årets første danske kartofler på tallerkenen på Restaurant Mundgodt.

Artiklens øverste billede
Nikolaj Bek på Restaurant Mundgodt fik fredag formiddag leveret årets første nye danske kartofler af Mads Plougmann fra Frugtlageret i Grenaa. Foto: Søren Andersen

Vand, varme og lys.

Mere skal der ikke til for at dyrke kartofler, men den fynske gartner Karl Larsen fra Herrested har gjort det til sit speciale at få dem på markedet i det spirende forår. Flere år i træk har han været den første til at levere specialiteten, der varsler ny sæson og friske råvarer på de danske middagsborde.

200 gram er der i hver bakke med de gyldne jordknolde fra Fyn. Foto: Søren Andersen

Han dyrker dem i drivhus - og de er nu så langt fremme, at Mads Plougmann fra Frugtlageret i Grenaa fredag kunne levere de første bakker med 200 gram i hver af de gyldne knolde af den tidlige sort solist til Nikolaj Bek fra Restaurant Mundgodt i Storegade.

De serveres for gæsterne i restauranten fredag aften som en ekstra - og gratis - overraskelse på menukortet til gæster, der bestiller den smagfulde menu, som består af snacks og tre retter. Fredag aften er det dampet hvide asparges med håndpillede rejer efterfulgt af kalvefilet med variation af gulerod, rødvinssauce og selvfølgelig de nye danske kartofler og afsluttet med dagens dessert.

»Nye kartofler skal efter min mening serveres ret simpelt - kogt i saltvand med lidt smør. Så det bliver de,« siger Nikolaj Bek, der sætter to kartofler på hver tallerken fredag aften. Ikke for at opnå en gevinst i form af et mersalg, men for at gøre sine gæster glade.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.