Ny LAG koordinator har været ude i mange hjørner og kender gamet

Kirsten Solvej Larsen har været tæt på LAG Djursland tidligere i karrieren. Hun var således for nogle år siden projektleder på 'Fremtidens Landsbybutik' og 'Udvikling gennem relationer', som kørte i regi af LAG Djursland.

Artiklens øverste billede
Kirsten Solvej Larsen får som LAG koordinator meget at gøre med iværksættere, mindre virksomheder i det etablerede erhvervsliv og civilsamfundets mange ildsjæle inden for alle afskygninger af foreninger. Foto: Lars Norman Thomsen

Kirsten Solvej Larsen, 48, starter som ny LAG koordinator på Djursland 1. april 2023.

Hun tager over efter Helle Breindahl, som efter 12 år på Djursland rykker videre til et job i EU-systemet til noget så fornemt som CLLD senior expert hos FAMENET med base i Bruxelles. Jobbet ligger i fin forlængelse af det arbejde, hun nu forlader.

Kirsten Solvej Larsen har boet på Djursland altid. Sammen med sin mand har hun for ikke så længe siden købt en bondegård nær Stenvad efter en lang tid i Trustrup.

En gammel drøm, der er blevet til virkelighed, som parret har været fælles om at se realiseret, når deres børn blev store.

Kirsten Solvej Larsens tilgang til jobbet som LAG koordinator, hvor hun får rollen som den iværksættere, udviklere, foreninger af alle slags og mindre virksomheder kan spille bold med i hverdagen, er bred.

»Egentlig er jeg uddannet inden for detailhandlen, men har siden arbejdet med et væld af andre opgaver,« siger Kirsten Solvej Larsen.

»Jeg har haft selvstændig konsulentvirksomhed i en årrække, har arbejdet med iværksætteri på Aarhus Universitet Center for Entreprenørskab og Innovation, og så var jeg rent faktisk leder på LAG Djursland projekterne ’Fremtidens landsbybutik’ og ’Udvikling gennem relationer’, hvor jeg arbejdede tæt sammen med Helle Breindahl, som var koordinator.«

25 virksomheder inden for brancherne detailhandel, fødevareproduktion, kommunikation og IT, deltog.

»Senest har jeg arbejdet som konsulent inden for genbrug hos Folkekirkens Nødhjælp, og i efteråret 2022 gennemførte jeg en uddannelse i projektledelse på Erhvervsakademi Aarhus.«

Vil gøre en forskel

Kirsten Solvej Larsen glæder sig til at komme i gang og være med til at gøre en forskel for kommende projektholdere på Djursland.

Hun skal stå i spidsen for LAG Djurslands udviklingsstrategi for perioden 2023-2027. Strategien er netop ved at blive godkendt hos Bolig- og Planstyrelsen.

Når det er sket, er LAG Djursland klar til at indkalde til første ansøgningsrunde. 

Der er to millioner kroner på årsbasis at gøre godt med for vordende projektmagere.

»Jeg har som sagt tidligere kørt projekter for LAG Djursland og har erfaring med at skabe netværk, så jeg føler mig godt klædt på den del af opgaven,« siger Kirsten Solvej Larsen.

»Jeg er nysgerrig«

LAG Djursland er en forening, der arbejder for at skabe aktivitet og udvikling på Djursland. Det gør foreningen primært ved at tildele EU-tilskud til projekter, der enten kan skabe arbejdspladser eller gøre det attraktivt at bo på Djursland. 

Som LAG koordinator skal Kirsten Solvej Larsen være udfarende, når det gælder vejledning af potentielle ansøgere og projektholdere, så de kommer sikkert fra idéfasen til et færdigt LAG-projekt og til efterfølgende udbetaling af tilskud. 

Desuden skal hun står for servicering af LAG-bestyrelsen, netværksdannelse og samarbejde på tværs af interesser, koordinering med andre lokale, kommunale og regionale aktiviteter, PR, driftsøkonomi og meget mere.

EU-delen kender jeg ikke noget til på forhånd, så det glæder jeg mig til at lære og få erfaring med

Hertil kommer selve EU-maskineriet.

»EU-delen kender jeg ikke noget til på forhånd, så det glæder jeg mig til at lære og få erfaring med. Heldigvis er jeg nysgerrig af sind, og jeg er heller ikke bange for at spørge, hvis der er noget, jeg ikke ved. Jeg er bestemt fortrøstningsfuld,« siger Kirsten Solvej Larsen med et smil.

Hun har en aftale med forgængeren Helle Breindahl om, at rutinerede Breindahl vil bidrage med råd og dåd i startfasen.

Foreløbig starter Kirsten Solvej Larsen med en arbejdsuge på 30 timer, men den kan meget vel vokse til syv timer mere, når selve FLAG-delen forventes afklaret i løbet af efteråret. FLAG står for lokal aktionsgruppe i fiskeriområderne. På Djursland er kun Norddjurs aktuel i denne sammenhæng.

Kirsten Solvej Larsen blev valgt blandt 30 ansøgere, fortæller formand for LAG Djursland Marianne Als Nielsen, Knebel.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.