Bestyrelsesformanden bliver ny brugsuddeler

Sidse Graarup Vangsted bliver ny brugsuddeler i Dagli'Brugsen Pindstrup efter Michael Nielsen, som fik fyresedlen ved indgangen til det nye år.

Artiklens øverste billede
Konstitueret brugsuddeler i Dagli'Brugsen Pindstrup de næste 4-5 måneder, Sidse Graarup Vangsted. Foto: Lars Norman Thomsen

Hun har været formand for Dagli’Brugsen Pindstrup siden 2019. Torsdag aften sagde hun farvel til bestyrelsesarbejdet for i stedet at tiltræde jobbet som brugsuddeler.

Det er nok en overraskelse for mange, at bestyrelsen og Coop i forening er blevet enige om, at Sidse Graarup Vangsted, 31, er den bedste i den nuværende situation til at være daglig leder af Dagli’Brugsen efter den fyrede Michael Nielsen.

Og så alligevel ikke.

Sidse Graarup Vangsted er godt nok ikke uddannet specifikt til jobbet. Til gengæld har de fire år som formand forlenet hende med en viden og indsigt, og så har hun i den fase, der førte til Michael Nielsens afgang, og det tomrum, der opstod efterfølgende, vist, at hun vil kæmpe til sidste blodsdråbe for, at hjertebarnet på Storegade har en fremtid.

Det er hende, der sammen med de resterende medarbejdere, primært unge, plus to hidkaldte foranlediget af Coop, bestyrelseskolleger m.fl. har formået at skabe ny optimisme og tro på tingene.

Første skud var et borgermøde midtvejs i januar, der fyldte Landbohjemmet med Pindstrup borgere.

Efter det møde har pilen peget i den rigtige retning målt på omsætning og andre økonomiske nøgletal.

»Jeg har været på i 80 timer pr. uge, og der er virkelig blevet knoklet af mange mennesker. Det har heldigvis også båret frugt,« siger Sidse Vangsted.

Konstitueret

I første omgang er Sidse Vangsted konstitueret som brugsuddeler uden at ville sætte længde på i måneder.

Det er nok ikke forkert at gætte på, at konstitueringsperioden er på 4-5 måneder.

Et kvalificeret gæt, fordi Coop har annonceret, at Dagli’Brugsen Pindstrup har frem til sommerferien til at vise andre økonomiske takter end i de senere år - ellers trækker Coop tæppet væk under den over 100 gamle dagligvarebutik.

»Når man har valgt at foreslå mig til jobbet, hænger det sammen med, at der i det ansøgerfelt som lagde billet ind på jobbet, ikke var oplagte kandidater her og nu. Jeg er fuldt ud enig i, at det er det bedste at konstituere mig i stillingen, både set i lyset af, at jeg jo er uden butikserfaring og dernæst, at vi har en økonomisk dagsorden, der skal opfyldes,« siger Sidse Vangsted.

Det er aftalt, at hun af gode grunde ikke skal arbejde 80 timer om ugen fremover.

»Som udgangspunkt har jeg fri hver onsdag, så jeg kan passe mit politiske arbejde i Syddjurs Byråd, og så hedder det sig, at jeg har vagten hver fjerde weekend, men jeg er indstillet på at være mange timer i butikken, fordi jeg brænder for, at vi sammen skal bevare vores dagligvarebutik.«

Uddannet jordbrugsteknolog

Sidse Graarup Vangsted stammer fra Sindal i Nordjylland, hvor en stor del af hendes liv var heste. Hun er uddannet jordbrugsteknolog. 

Efter flytningen til Pindstrup med mand og fire børn blev hun hurtigt en markant stemme i debatten på flere planer. Hun engagerede sig i distriktsrådet, ligesom hun blev bestyrelsesformand i Dagli’Brugsen Pindstrup og landsrådsmedlem i Coop.

Ved Kommunalvalget i 2021 opstillede hun for Socialdemokratiet og blev valgt ind i Byrådet anbefalet af forgængeren som brugsuddeler, Michael Nielsen og den gamle hanelefant, tidligere Midtdjurs borgmester Hans Chr. Baltzer.

Onsdag aften blev hun genvalgt til to år mere i fodboldbestyrelsen i IF Midtdjurs, hvor hun har børn, der spiller fodbold. Sæt nu mor kom til at kede sig.

I sandhed en aktiv dame, en fighter for herren, der kan samle og som kan holde tungen lige i munden, når det brænder på. Også læse folk teksten på en behagelig måde, når det er nødvendigt. Hun foretrækker at argumentere og lytte i stedet for at yppe kiv.

Sidse Graarup Vangsted har frem til maj-juni til at bevise, at hun kan vende økonomien i Dagli’Brugsen Pindstrup. 

Tvivlere kan bide spids på, at hun bogstavelig talt vil kæmpe røven ud af bukserne for det, der er blevet hendes hjertebarn. Nu er det op til bysbørnene at støtte den nye uddeler i forsøget på at lave en nødvendig turn around.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.