Brdr. Thorsen I/S har gennemført glidende generationsskifte

Nimtofte virksomheden med over 100 ansatte blev startet i 1960 af Anton Thorsen. Siden tog tre af sønnerne over, og forleden blev det en kendsgerning, at tredje generation af familien nu er indrulleret i ejerkredsen.

Artiklens øverste billede
Steffen Thorsen, 39, har overtaget halvdelen af ejerskabet i Brdr. Thorsen I/S. Det piller ikke ved hans nuværende arbejdsopgaver i virksomheden med 107 ansatte, men selvfølgelig er hans ejerskab at betragte som rettidig omhu, fordi det ligger i kortene, at han ad åre skal overtage hele butikken. Foto: Lars Norman Thomsen

Brdr. Thorsen I/S ejes nu af far og søn, Kristian Thorsen, 65, og Steffen Thorsen, 39.

Steffen Thorsens indtog som medejer af virksomheden er sket helt udramatisk og uden større falbelader. Det har altid kendetegnet virksomheden, at den ikke smider om sig med store ord, men i stedet bruger energien på hårdt arbejde og på at løse de opgaver, som forestår.

»Der har selvfølgelig foregået en længere proces, før papirerne blev underskrevet ultimo juni, men det kommer ikke til at påvirke måden, vi gør tingene på i hverdagen, at jeg nu har overtaget 50 procent af butikken, som tidligere tilhørte min onkel, Jørgen Thorsen,« siger Steffen Thorsen.

Jørgen Thorsen, der har rundet de 60, havde et stærkt ønske om at videregive sin portefølje til næste generation i familien.

»Jørgen har altid haft ansvaret for vores maskinstation i Tirstrup, og det fortsætter han med. Nu bare som afdelingsleder på samme måde som alle vores øvrige afdelingsledere rundt omkring,« understreger Steffen Thorsen.

Det har aldrig været et krav eller en forventning til mig eller min lillebror, at vi skulle med i firmaet på et tidspunkt. Slet ikke.

Glidende generationsskifte

Historien om Brdr. Thorsen I/S går helt tilbage til 1960, hvor Anton Thorsen, farfar til Steffen Thorsen, startede Nimtofte Maskinstation som en traditionel maskinstation, der i mange år udførte de mest arbejds- og maskintunge opgaver for egnens landmænd.

For at skabe plads til den stadigt voksende maskinpark blev der i 1975 bygget maskinhus; det nuværende traktor- og maskinværksted på Svenstrupvej i Nimtofte, der fortsat er virksomhedens hovedbase.

I 1989 overdrog Anton Thorsen ledelsen af maskinstationen til sønnerne Jørgen, Asger og Kristian Thorsen der siden har udbygget og udviklet Brdr. Thorsen I/S til en virksomhed med mangeartede arbejdsopgaver, der rækker langt ud over Djursland med overtagelsen/åbningen af tre maskincentre i Nordjylland for nogle år siden, hvor man gik ind og tog over, hvor Hjallerup Maskinforretning slap.

Asger Thorsen, der er uddannet tømrer, stoppede som medejer efter eget ønske i 2009 for at starte sit eget firma. Han er dog fortsat tilknyttet Brdr. Thorsen I/S, når der er opgaver, som det er oplagt, at han løser.

Overgangen til tredje generation er derfor udtryk for rettidig omhu, så der kan ske et glidende generationsskifte.

»Det har aldrig været et krav eller en forventning til mig eller min lillebror, at vi skulle med i firmaet på et tidspunkt. Slet ikke,« siger Steffen Thorsen.

»Min lillebror er slet ikke beskæftiget i branchen, mens jeg selv efter min HTX-eksamen og militærtjeneste tog en uddannelse som maskinmester og siden arbejdede fem år hos Verdo, før jeg snakkede med min far om at blive ansat hos Brdr. Thorsen I/S, fordi der var opgaver, som jeg havde viden og erfaring til at kaste mig over og få ansvaret for. Jeg blev ansat i 2013.«

Ti år endnu

Det ligger således i kortene, at Steffen Thorsen med tiden bliver ham, der skal overtage ejerskabet 100 pct. hos Brdr. Thorsen I/S.

»Min far er 65, og han siger, at tager ti år mere. Nu må vi se, men der kommer selvfølgelig en tid nu, hvor hele den viden og erfaring, som han har, stille og roligt skal gives videre til mig. Vi har snakket om det her et stykke tid, så jeg føler, at vi er godt forberedte,« siger Steffen Thorsen.

Han fortsætter med at have ansvaret for treenigheden biogas, varmeværk og VVS, og det bekommer ham godt, som det gør resten af familien, at man veksler mellem en kontorstol og være ude i felten og lave praktisk arbejde.

»Selvfølgelig har min far altid haft det overordnede ansvar for den samlede virksomhed, men han er også den, der tager sig af it og telefoner og gerne kommenterer, hvis et kabel sidder forkert, så vi har overordnet set en meget flad struktur,« siger Steffen Thorsen, der er spilfordeleren i det kommende biogasprojekt, som bliver det største vedvarende energieventyr på Djursland i mands minde, hvis/når det bliver realiseret på Østenfjeldvej 9 ved Nimtofte.

Steffen Thorsen holdt et oplæg om projektet på Syddjurs Byråds temamøde forud for byrådsmødet i oktober.

Anlæggets nuværende kapacitet på 36.500 tons biomasse ønskes udvidet til 800.000 tons per år. Det ansøgte anlæg bliver derved et af de største biogasanlæg i Danmark.

Det projekt vender vi tilbage til i de kommende udgaver af Adresseavisen.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.