Skal vi også have en LAG Djursland i årene 2023-2027?

Vær med fra start når der skal oprettes en ny lokal aktionsgruppe for Djursland. Der er informationsmøde i Mørke Idrætscenter senere i juni.

Artiklens øverste billede
Marianne Als Nielsen er formand for den nuværende LAG Djursland. Inden 31. august skal der afholdes stiftende generalforsamling i en ny LAG Djursland for perioden 2023-2027.

LAG står for Lokal Aktionsgruppe.

En Lokal AktionsGruppe (LAG) er en forening, der med EU-tilskud i ryggen, gennemfører lokale udviklingsstrategier og støtter gode projekter.

Der afholdes informationsmøde i Mørke Idrætscenter 27. juni, hvor følgende punkter skal afklares.


I forbindelse med den i Folketinget vedtagne ’Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug’ fra 2021 mellem et bredt flertal af partier: Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne - blev det høje støtteniveau til de lokale aktionsgrupper fastholdt på 93 mio. kroner om året i 2023-2027.

Fordelingen af midler mellem de kommuner, der er udpeget som LAG-kommuner, er nu endelig besluttet.

I lighed med indeværende programperiode videreføres princippet om, at kommuner, der oplever negativ befolkningsudvikling, har særlige udfordringer, og derfor får et højere støttebeløb.

Dermed understøtter fordelingen af LAG-midler Mette Frederiksen regeringens prioritet om at skabe et sammenhængende Danmark.

De lokale aktionsgrupper for den kommende programperiode har endnu ikke organiseret sig, men med beslutningen om fordelingen af LAG-midler skabes klarhed over, hvor mange penge der er at gøre godt med til lokale projekter de næste år. Dermed kan lokale ildsjæle komme i gang med at organisere sig.

LAG Djursland

Djursland har siden 2007 haft en fælles lokal aktionsgruppe siden den første LAG blev stiftet på en generalforsamling 21. juni 2007.

Den nuværende LAG Djursland blev stiftet på en generalforsamling d. 20. august 2014.

I perioden 2008-2013 bevilgede LAG Djursland støtte til mere end 170 projekter. Langt de fleste blev gennemført med stor succes, mens ganske få faldt fra eller måtte opgives.

Ved udgangen af 2015 var status, at der var støttet ca. 165 projekter med mere end 40 mio. kr. Projekterne havde en samlet værdi på over 100 mio. kr.

Det kan man læse på LAG Djurslands hjemmeside.

Ny periode

De lokale aktionsgrupper fornyer sig med jævne mellemrum.

EU har dikteret, at en LAG-periode maksimalt må vare syv år.

Derfor skal der stiftes en ny LAG, der kommer til at stå for pengeuddelingen i perioden 2023-27.

Der er er informationsmøde om en ny periode i LAG Djurslands regi mandag 27. juni Mørke Idrætscenter.

Det fremgår af faktaboksen, hvad der er blevet de to Djurslands kommuner til del. Da Syddjurs har haft en positiv befolkningsudvikling, mens Norddjurs har det modsatte, er der bevilget 1.898.820 kr. årligt i den ny periode til Norddjurs mod kun 1.284.937 kr. årligt til Syddjurs.

Den nye LAG på Djursland forventes af uddele over 10 mio. kr. i perioden 2023-2027, fremgår det af LAG Djurslands hjemmeside.

På informationsmødet skal de fremmødt beslutte, om der skal oprettes en ny lokal aktionsgruppe, og hvilken geografi den i givet fald skal have. Hidtil har Djursland stået samlet, men det er ikke et givet vilkår for en ny LAG.

På mødet nedsættes en arbejdsgruppe, der bliver ansvarlig for den videre proces.

Senere på året følger stiftende generalforsamling og udarbejdelse af en lokal udviklingsstrategi m.m., så en ny LAG kan være klar til at gå i aktion fra årsskiftet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.