To 40 års jubilarer hos Terma

En problemknuser og en god formidler med mange års erfaring i fremstilling af flydele.

Artiklens øverste billede
To glade 40 års jubilarer på Terma i Grenaa - Jørn Mose Andersen og Ole M. Olesen. Pressebillede

På Grenaas største virksomhed Terma har to mangeårige medarbejdere noget at fejre i denne tid. De har begge været ansat i 40 år.

Tirsdag 10. maj kunne Ole M. Olesen fejre sit jubilæum.

Ole Martin Olesen (62 år) er uddannet klejnsmed i 1981 hos Grenaa Smede- og Maskinfabrik.

Året efter sit svendebrev startede han i pladeafdelingen i det daværende Per Udsen Aircraft Co. Han var tilknyttet denne afdeling i ti år, heraf seks år som kvalitetsmedarbejder. I 1992 skiftende han til produktionsteknisk afdeling. Han har gennem årene været med til at planlægge og gennemføre en lang række produktionsopgaver til F-16, Gulfstream, Airbus, Westland helikopter og andre flyprojekter.

Som produktionsteknikker adskillige år tilbage i produktionsteknisk afdeling under Design & Integration var han involveret i produktionsklargøring af tegninger, arbejdspapirer og byggevejledninger.

De seneste år har han været involveret i tilbudsarbejde og opstart af de forskellige F-35 programmer. Ole har tidligere været Technical Lead på Lockheed Martin Programmet, og siden 2016 arbejdet som Technical Lead på Northrop Grumman program.

På virksomheden er han kendt som en energisk, initiativrig og ansvarsbevidst problemknuser. Ole har god humor og er som person meget social. Han var i en årrække formand for Funktionærforeningen og lægger stor vægt på at styrke sammenholdet mellem kollegerne på arbejdspladsen.

Ole er født og opvokset i Grenaa, hvor han fortsat bor. Han har to voksne børn, en datter og en søn, og kan om nogle måneder tilegne sig en ny titel, nemlig morfar.

I sine unge år spillede han fodbold og nåede Grenaa Idrætsforenings førstehold, men fodbolden er nu skiftet ud med golfkuglen. Ole dyrker golf spillet, hvor han er medlem i Grenaa Golfklub, og nyder det sociale samvær med blandt andre en hel del kollegaer.

Flymontør jubilerer

Flymontør Jørn Mose Andersen fejrer 40 års jubilæum tirsdag 7. juni.

Han startede i Terma på virksomheden i 1980, hvor han blev udlært som flymontør.

Fra 1982-1985 og igen fra 1995 var Jørns primære job at være montør på Winglets (Vingespidser til Gulfsteam G3 og G4 Business fly), og derudover arbejdede Jørn i mange år hovedsageligt med Stjartkon (udstødning til Viggen), PIDS pylon til F-16 og Horisontal Stabilizer til F-16.

Jørns gode evner bragte ham ad tre omgange til Sverige, som montør, hvor han blandt andet skulle overlevere Stjartkon til Sverige, og derudover arbejdede han med Naceller til Saab 340 passagerfly og med fuselagen til Saab 340, som senere blev produceret i en årrække på fabrikken i Grenaa.

Jørn er en god formidler, og har de sidste 20 år har været tilknyttet uddannelsen af nye flymontører, og han har i den forbindelse haft et tæt samarbejde med AMU-Center Djursland, Arbejdsformidlingen og Teknisk Skole.

På fabrikken i Grenaa har Jørn også haft mulighed for at dele ud af sin viden i forbindelse med introduktion til nye medarbejdere og være med til at give rundvisninger – noget som Jørn er rigtig glad for og rigtig god til.

Jørn er en rolig person, som skaber tryghed blandt de nye, som ankommer til Terma for første gang, og som oplever at blive tæppebombet med mange informationer. Her er Jørn en god og støttende kollega, der evner at føre de nye medarbejdere sikkert og omhyggeligt gennem introduktionsdagene. Han er den rolige type, og er han altid klar med en kvik bemærkning.

Jørn er en meget vellidt kollega og er altid klar til at give en hånd med, hvis der er behov for det.

Privat bor Jørn i Grenaa og er gift med Jytte, som han har to sønner med, og desuden tæller familien to børnebørn. Fritiden bliver brugt i det nyerhvervede kolonihavehus, og når omstændighederne tillader det, elsker Jørn og Jytte at rejse ud i verden.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.