Mediekonsulent fylder 60 år

Henrik Sørensen runder skarpt hjørne.

Artiklens øverste billede
Henrik Sørensen fylder 60 år onsdag 8. december.

Onsdag 8. december kan mediekonsulent på Lokalavisen Norddjurs, Henrik Sørensen, Forythiavej, Grenaa, fejre sin 60 års fødselsdag.

Henrik Sørensen, der er født og opvokset i Grenaa, blev oprindeligt bankuddannet i Danske Bank, og efter endt uddannelse, var han tilknyttet forskellige bankfilialer i og omkring København.

På et besøg i barndomsbyen, så han tilfældigt, at Dagbladet Djursland og tilhørende ugeavis Djurslandsposten, søgte en annoncekonsulent til kontoret i Grenaa. Henrik søgte – og fik jobbet, hvor han startede i 1987.

Det viste sig hurtigt, at være et godt match for både kunderne og avisen, da Henrik altid med stor ildhu og kreativitet er gået til opgaverne.

Gennem mange af årene har Henrik været avisens repræsentant i den lokale handelsstandsforening i Grenaa, hvor han både har deltaget i bestyrelsesarbejde og udvalget vedrørende aktiviteter i foreningen.

Selvom der er tale om mange år på avisen, så har det dog været nogle omskiftelige år fra 1998. Der kom en fusion af Randers Amtsavis (som Dagbladet Djursland var en del af) og Århus Stiftstidende.

I 2001 blev Dagbladet Djursland nedlagt, og hovedfokus på annoncesalget blev helt naturligt Djurslandsposten. Senere kom sammenlægningen med De Bergske Blade i enheden Midtjyske Medier, der så blev en del af Berlingske Media. Rent lokalt skete der i 2007 et opkøb af Grenaabladet, hvor der skete en sammensmeltning med Djurslandsposten og Folkebladet Djursland på ugeavisdelen. I 2016 blev alle de jyske avisudgaver under Berlingke Media overtager af Jysk/Fynske Medier.

I 2017 overgik aviserne til Politikens Lokalaviser, som indtil dette tidspunkt var den eneste print-konkurrent på Djursland.

Dette fortsatte uændret ved overgangen til Jyllands-Postens Lokalaviser ved årsskiftet 2019/2020.

Henrik Sørensen var som yngre aktiv på fodboldbanen, hvor han spillede i Grenaa IF med en god teknik og et godt blik for spillet. Senere tog dart over som en fritidsaktivitet, men fodbolden har stadig hans store interesse, og han er fast mand på tribunen, når FC Djursland spiller på Grenaa Stadion.

I de unge år var han discjockey på Rembrandt i Grenaa - og musikinteressen og en stor viden om de musiknavne, der hittede dengang, er endnu ikke gået i glemmebogen. Henrik kan nørde musik ud i mange sjove og pudsige detaljer. En eller to lystfiskerture med en gammel ven skal det også gerne blive til i årets løb.

I fritiden har særligt sommerhuset på Helgenæs en stor plads. Her bruger Henrik og samleveren Inge rigtig meget tid på forbedring, ombygninger og indretning samt ikke mindst at nyde roen og naturen. Her er naturligvis også indrettet et par ekstra sovepladser, så der er plads til alle, når datteren Line og svigersønnen er på besøg.

Læs også

Del artiklen