Onkel Niller er flyttet til Havnevejen

Lisbeth og Niels Kaas i nyindrettet butik - og nye varer på hylderne.

Artiklens øverste billede
Lisbeth og Niels Kaas kan sige skål i et godt glas portvin i deres nye butik - Onkel Niller - på Havnevejen i Grenaa. Foto: Søren Andersen

Det startede lidt mere på hobbyplan, og selv om både Lisbeth og Niels Kaas stadig passer deres daglige arbejde, så bruger de nu flere og flere kræfter på deres butik Onkel Niller, der primært tilbyder et solidt sortiment af specialspiritus - men med tiden også har fået flere og andre varer på hylderne.

Nu er butikken, der åbnede i 2017, at finde på en ny adresse. Sølystgade er blevet skiftet ud med Havnevejen 179 B - så altså stadig på Grenaa Havn.

»Her skal vi være. Vi er en del af havnen og vil aldrig kunne finde os tilpas oppe i byen,» siger Niels.

Hvis vi ikke havde fået lov af Norddjurs Kommune til at drive butik her, så havde vi lukket forretningen. Forhandlingerne trak længe ud, men så faldt det hele hurtigt på plads

Niels Kaas

Årsagen til flytningen er, at parret har solgt deres gamle hus, der var i flere etager, for at få færre trappetrin.

Så der blev handlet og en ny butik er indrettet i det, der tidligere var udhus og vel også stald i en lille bondegård, der er bygget i 1886.

Plads til mere

Nu er der 65-70 kvadratmeter at boltre sig på - med god plads til at præsentere den gode rom, de nye spændende gin-produkter, portvin, cognac og senest også whisky.

»Og så har vi taget kaffe fra Mols Kaffe ind - både hele bønner og malet - ligesom vi sælger Grenaa Chokolade i vores butik. Og så har vi faktisk også lidt smykker fra den fynske smykkedesigner Charlotte Huusfeldt, men det er fordi det er vores datters svigermor,» siger Lisbeth.

»Hvis vi ikke havde fået lov af Norddjurs Kommune til at drive butik her, så havde vi lukket forretningen. Forhandlingerne trak længe ud, men så faldt det hele hurtigt på plads,« siger Niels.

Ikke tid til smagninger

Udover spiritusprodukterne, så er der kommet mere af det spændende tilbehør, som for eksempel gør en god gin bedre, i butikken, som holder fast i åbningsdagene torsdag, fredag og lørdage.

De første år tog Lisbeth og Niels også ud og holdt smagninger - hvor ikke mindst ginsmagning kun for kvinder - er et hit.

»Men der har vi været nødt til at trappe ned, for at få det hele til at hænge sammen. Det kostede mange kræfter at sætte den nye butik i stand bogstaveligt talt helt fra bunden, og nu er der gang i indretningen af det hus, som vi bor i. Det er også en opgave af de større,» siger Niels, som lige er kommet hjem fra sit daglige arbejde på Grenaa Motorfabrik, hvor han står for service og reservedele, som sælges over hele jordkloden. Og når interviewet er slut, hopper han i håndværkertøjet og går i gang med byggeprojektet på parrets hus ved siden af butikken.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen