Generationsskifte: Hæderkronede Auning Norddjurs El-Service skifter hænder

Efter næsten 23 år som selvstændig har Iver Nielsen<AS> og hans hustru <AS>Birgitte solgt deres <AS>virksomhed på Mortensensvej 24 i Auning. Overtagelsen sker formelt 1. november.

Artiklens øverste billede
Birgitte og Iver Nielsen kan se frem til en roligere hverdag fra 1. november, når de overdrager Auning Norddjurs El-Service til den tidligere Ørsted dreng Peter Boe Bosteen og hans virksomhed. Foto: Lars Norman Thomsen

»Vi har forberedt os længe på, at det snart var tid til at lægge op, og vi har da også haft et konsulentfirma til at hjælpe os med at finde interesserede købere siden 1. februar,« siger installatør Iver Nielsen, 67, indehaver af Auning Norddjurs El-Service på 23. år, med hustruen Birgitte Nielsen, 61, som hende, der har været en afgørende hjælp på kontoret og ved telefonerne.

»Af forskellige årsager skulle det være nu, og heldigvis fandt vi en seriøs køber, så vi føler os sikre på, at Auning Norddjurs El-Service med vores nuværende tre svende fortsætter, selv om Birgitte og mig ikke er med længere fra 1. november.«

»Vi går glade og tilfredse på pension, fordi vi sælger en god virksomhed og nogle dygtige medarbejdere videre til den nye ejer,« supplerer Birgitte Nielsen.

Køberen hedder Peter Boe Bosteen, 61, der har en lang karriere i branchen.

Han er på 24. år indehaver/projektleder af virksomheden Hessellund El A/S Odder.

Hessellund El har eksisteret siden 1946.

Siden 1997, hvor Peter Boe Bosteen overtog Hessellund El fra Hessellund familien, er Odder Elektro og Rokkedal El blevet indlemmet i virksomheden. Opkøbene har styrket entreprise-afdelingen og tilført stor ekspertise inden for elektroteknik. I 2012 kom Højbjerg Installationsforretning også ind i familien.

Virksomhedens seneste regnskab viste ifølge årsrapporten et ordinært resultat efter skat på på 5,1 mio. kr. mod 3,3 mio. kr. sidste år. Egenkapitalen var opgjort til 15,8 mio. kr., så det er en velpolstret og solid køber.

Tidligere Ørsted dreng

Peter Boe Bosteen er tidligere Ørsted dreng og kender derfor området særdeles godt.

»Jeg boede i Ørsted i 15 år frem til 1990, har gået i skole på Rougsøskolen og mine forældre og søskende bor fortsat i området,« siger Peter Boe Bosteen, som også er udlært i sin tidligere hjemby.

Hans virksomhed har på det seneste overtaget både Ørsted El-service og Allingåbro El-service.

»Det jeg erfarede, at Peter var ved at etablere sig i området, kontaktede jeg ham og foreslog ham også, at overtage min forretning. Vi har arbejdet sammen tidligere, så vi kender hinanden,« siger Iver Nielsen, som er udlært hos Ole Birk Nielsen i Vivild i tidernes morgen og også nåede forbi bl.a. Elro, før han startede egen forretning.

Auning Norddjurs El-Service har hidtil primært udført opgaver på Djursland, heriblandt i byerne Rønde, Grenå, Auning og Allingåbro. <AS>Kundefeltet er temmelig bredt, og firmaet udfører opgaver for både private og erhvervsfolk.

»Der sker meget i Auning i disse år, hvor aktivitetsniveauet er højt. Derfor har vi en klar interesse i at drive forretning i byen, og købet af Auning Norddjurs El-Service flugter fint med vores engagement i både Ørsted og Allingåbro,« siger Peter Boe Bosteen.

Hessellund El driver i forvejen forretning i Egå, så der kan herfra skabes nogle synergier til Norddjursland.

»Lige nu er der så meget gang i branchen, at det kan være svært at skaffe folk. Derfor kommer vi nok til at udnytte, at vi med vores forretning i Egå er tæt på Djursland og eventuelt kan dække ind med mandskab herfra,« siger Peter Boe Bosteen, som understreger, at ingen opgave er hverken for lille eller for stor for hans virksomhed, hvor sønnen Jakob, 32, allerede er kørt i stilling til at overtage, når det fædrene ophav engang trapper ned.

»Vi vil Norddjursland, og vi kan allerede nu mærke, at det vil kunderne også, så vi ser positivt på fremtiden,« lyder det fra Peter Boe Bosteen.

Vellykket skifte

Birgitte og Iver Nielsen fik således ikke brug for det konsulentfirma, der arbejdede på at sikre et vellykket generationsskifte.

»Nej, vi klarede opgaven selv,« smiler Iver Nielsen, der har lovet at bistå den nye ejer frem til årsskiftet 2-3 dage om ugen.

Birgitte og Iver Nielsen fik således ikke brug for det konsulentfirma, de betalte for at sikre et vellykket generationsskifte.

»Nej, vi klarede opgaven selv,« smiler Iver Nielsen, der har lovet at bistå den nye ejer frem til årsskiftet 2-3 dage om ugen.

Auning Norddjurs El-Service forbliver på adressen på Mortensensvej 24 i Auning.<AS>Der er lavet en lejeaftale med den nye indehaver.

Generationsskiftet markeres med en reception for ansatte, forretningsforbindelser, venner og familie fredag 29. oktober på Auning Kro i tidsrummet 14-17, hvor Birgitte og Iver Nielsen giver depechen videre til Peter Boe Bosteen.

Tre stærke aktiver

Forleden afsluttede Steven Kjeldsen sin læretid som elektriker hos Auning Norddjurs El-Service og fik ikke blot sit svendebrev, men også en sølvmedalje som resultat af svendeprøven.

Det var de naturligvis stolte over i firmaet, og der blev kippet med flaget hos indehavere og de øvrige medarbejdere hos Auning Norddjurs El-Service, da den nyudlærte elektriker dukkede op på firmaadressen efter veludført dåd.

»Vi er meget stolte i firmaet over, at Steven både fik højeste karakter og tilmed en sølvmedalje. Det er en rigtig flot præstation. Æren for, at det gik så godt, er også en hæder til vores to dygtige svende, Henrik og Bo, som har delt ud af deres viden og kunnen til Steven,« understregede Iver Nielsen, da den nyudlærte svend stemplede ind efter sit svendestykke.

Alle tre nævnte svende følger med over til den nye ejer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen