Erhvervet i Norddjurs skal vokse: Kommunen vil skabe bedre forbindelser til virksomheder i vest

Norddjurs Kommune spiller en vigtig rolle i arbejdet med at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne. Derfor oprettes nyt satellitkontor i Auning.

Artiklens øverste billede
Norddjurs Kommune vil skabe bedre forbindelser mellem virksomheder og medarbejdere i den vestlige del af kommunen. Arkivfoto

Norddjurs Kommune vil have, at Jobcentret skal vide endnu mere om, hvad der rører sig i virksomhederne, og det er baggrunden for, at Arbejdsmarkedsafdelingen i Norddjurs Kommune nu etablerer sit andet satellitkontor uden for rådhuset.

Det første findes på Grenaa Havn, hvor man hjælper med at definere fremtidens potentialer og matche dem med opkvalificerede hænder.

Det nye kontor i Auning bliver bemandet af tre faste virksomhedskonsulenter, og kontoret har fået til huse i lokaler hos Nørgaard Teknik, Nørgaardsvej 3, oplyser Norddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Langstrakt nærhed

Norddjurs Kommune er langstrakt, og i en travl hverdag kan transporttiden til Grenaa måske opleves som en barriere for nogle.

Med etableringen af lokal virksomhedsservice i Auning kommer kommunens virksomhedskonsulenter nu langt tættere på en del af vest-virksomhedernes lokalmiljø. Nærheden er afgørende, lyder det fra både virksomheder og virksomhedskonsulenter.

»I Norddjurs har vi en god tradition for, at vi gerne vil se hinanden i øjnene. Det er vigtigt, at vi er ’ude i marken’ og på forkant med virksomhedernes behov«, fortæller Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef i arbejdsmarkedsafdelingen, Norddjurs Kommune.

Netop virksomhedernes behov kan være en svær størrelse af forudsige, og ofte opstår der akutte behov, som skal dækkes nu og her.

Virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft, og vores virksomhedsservice kommer til at spille en rolle i forhold til rekruttering og rådgivning om opkvalificering.

Erik Holck Hansen, arbejdsmarkedschef i Norddjurs Kommune

Derfor er virksomheder og jobcenter meget afhængige af hinanden; det er vigtigt med en dialog om, hvor den enkelte virksomhed er på vej hen.

”Virksomhedernes behov ændrer sig hele tiden, det skyldes både ny teknologi, men behovet kan også komme henover natten, fordi man netop har landet en stor ordre. Derfor er det vigtigt, at vi har indsigt i virksomhedernes udvikling, så vi kan hjælpe med at skaffe de kompetencer, der er behov for”, siger Kirsten Tranekjær Søgaard.

Målet for det styrkede samarbejde er udvikling og vækst, faldende ledighed og øget bosætning.

”Virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft, og vores virksomhedsservice kommer til at spille en rolle i forhold til rekruttering og rådgivning om opkvalificering. Det bliver en positiv spiral, hvor den kvalificerede arbejdskraft vil udvikle og vækste virksomhederne og dermed åbne for endnu mere beskæftigelse. Det er godt for virksomhederne, og det er godt for Norddjurs, siger Erik Holck Hansen, arbejdsmarkedschef i Norddjurs Kommune.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen