Sushi rykker ind i Bønnerup

Møllefisk udvider med sushi i café i Bønnerup Strand.

Artiklens øverste billede
Kurt Kaagh t.v. er butikschef i Møllefisk i Bønnerup Strand, hvor Klaus Dethlefsen er indehaver. Foto: Søren Andersen

Den regnes for den japanske nationalret - men stammer ikke fra Japan, for det var i Sydøstasien, at man første gang udviklede og spiste sushi. Her blev rå fisk pakket ind i et lag af fermenterede ris, som gjorde fisken langtidsholdbar - og derfor kunne spises som en madpakke op ad dagen, mens man var på arbejde - for eksempel i rismarkerne..

Senere kom skaldyr også til at indgå i menuen - og nu bliver det også muligt at købe og nyde sushi i Bønnerup. Med start fra bededag - fredag 30. april - åbner Mølle Sushi i de lokaler, som hidtil har tjent som Café Frost.

Navnet antyder, at det er Møllefisk, der står bag det nye initiativ.

Venter med servering

»Ja, den er god nok. Fra fredag vil vi producere sushi i cafélokalerne, men vi er endnu ikke klar til at åbne for servering i lokalerne, så det må vente. Så indtil videre vil sushi-produkterne blive solgt her i Møllefisk-butikken,« siger Kurt Kaagh, der for halvandet år siden kom til Møllefisk for at bestyre butikken.

Vi satte omsætningsrekord tre dage i påsken, så kunderne har taget rigtig godt imod vores nye butik.

Klaus Dethlefsen

Det har været en god strategi, erkender Klaus Dethlefsen, der sammen med sin bror Gert ejer firmaet. Brødrene har delt aktiviteterne op mellem sig, så Gert tager sig af afdelingen i Grenaa, mens Klaus styrer aktiviteterne i Bønnerup, hvor man både har opskæring, røgeri og butik - og også sælger på eksportmarkedet.


Klaus Dethlefsen flyttede for to år siden Møllefisk på den anden side af vejen på havnen i Bønnerup. Foto: Søren Andersen

Butikken i Bønnerup trækker kunder til fra et stort område, fordi kunderne foretrækker et stort udbud af frisk kvalitetsfisk - og især i turistsæsonen har man oplevet, at flere og flere efterspørger sushi.

»Vi har allerede i dag ansat et kinesisk par, og de skal fremover stå for sushiproduktionen, som kvinden i parret allerede kender til fra en tidligere ansættelse hos Clausen Fisk i Aarhus,« siger Klaus Dethlefsen.

Lokalkendt butikschef

Han leder for tiden efter et par ungarbejdere til at servicere kunderne i det nye sushisted, og indtil det er sket, er man nødt til at starte i det små. Når bemandingen er på plads vil man på stedet udover sushi også kunne nyde andre asiatiske specialiteter.

Kurt Kaagh er lokalkendt efter at have levet hele sit liv i Bønnerup, hvor han har haft egen fiskekutter, men han vendte tilbage til fiskebranchen efter en periode, hvor han var med til at producere stegepander hos Scanpan.

Samme rute til Møllefisk har en anden nyligt ansat også taget - det socialdemokratiske kommunalbestyrelsesmedlem Hans Fisker Jensen - fra fiskeri via Scanpan.

»Det er rart, at der er kommet styr på butikken. Vi satte omsætningsrekord tre dage i påsken, så kunderne har taget rigtig godt imod vores nye butik,« siger Klaus Dethlefsen, der for to år siden rykkede over gaden til et nyt lejemål på havnen, der er meget bedre indrettet.

»Husk at skrive, at vi også har fået vores Elite Smiley tilbage,« minder Kurt Kaagh om - og ja, hos Møllefisk glæder man sig over, at det er slut med bøder og andet surt efter fødevaremyndighedernes kontrolbesøg.



Annoncørbetalt indhold

Del artiklen