Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Café Grenaa mister en stor støtte

Artiklens øverste billede
Leder af Café Grenaa Kenneth Flammild. Arkivfoto

Det er en stor overraskelse og helt uventet, at Lars Seeberg ikke længere er provst i Norddjurs Provsti. Lars har været en uvurderlig og stabil støtte for Café Grenaa både praktisk og teoretisk.

Vi har i Lars Seeberg oplevet en provst, som er usædvanlig visionær, når det drejer sig om kirkens sociale arbejde – det diakonale arbejde, som af Folkekirken i mange år har været tillagt mindre betydning end forkyndelsen og dermed været en mindre synlig del af kirkens samlede opgaver.

Lars Seeberg har stillet sig til rådighed og været nysgerrig på at udvikle det diakonale felt i Norddjurs Provsti. Vi har oplevet Lars som en person, der lytter, reflekterer og handler på de udfordringer, der har vist sig på det sociale område. Som samarbejdspartner har Lars altid været til stede, om det har været til en kop morgenkaffe for at vende et enkelt dilemma, eller til temadage ved enten provstiet eller i Café Grenaa.

Ved corona-pandemiens begyndelse har provsten sammen med Café Grenaa været den drivende kraft i opstarten af vores projekt med Social Drive Out. På bare 48 timer blev 60 frivillige og 13 lokale steder i hele kommunen hvervet til at lave lokale pop-up-caféer, hvor menighedsråd og frivillige tilbød et måltid mad, kaffe og nærvær lokalt på hele Djursland. En indsats, der nu er bæredygtig i hele kommunen. Ikke mindst på grund af det gode samarbejde med provstiet og de lokale kirker er projektet lykkedes særlig godt hos os i Norddjurs. Kirken skal være kirke for alle – ikke mindst for mennesker i udsatte livssituationer.

Både Lars Seeberg og Café Grenaas leder, Kenneth Flammild, sidder med i Norddjurs Kommunes Dialogforum for socialt udsatte. Et forum hvor vi er talerør for de udsatte. Lars er deltagende med et skarpt blik for borgere, der er trængte, bliver glemt, unge i mistrivsel og andre målgrupper. Provsten er et stort aktiv for forummet og i vores arbejde med at belyse sociale udfordringer i kommunen overfor blandt andet kommunalbestyrelsen.

Lars Seeberg har ligeledes haft blik for, at der i stigende grad er brug for civilsamfundet for at varetage opgaver, som de offentlige institutioner enten ikke prioriterer eller magter. Provsten har set diakonien som en naturlig og vigtig del af kirkens arbejdsfelt, han har prioriteret kirkens ansvar for dette arbejde og er konstruktivt indgået i samskabelsesprojekter for at opnå de bedste løsninger til gavn for det enkelte menneske.

Vi i Café Grenaa har været begunstigede ved, at Lars aktivt er gået ind i det praktiske arbejde og har været indstillet på og interesseret i, hvordan vi sammen kunne udvikle den diakonale indsats i lokalt regi. Lars er en fantastisk person til at komme med sparring, kigge konstruktivt på de sociale udfordringer, og ikke mindst tør Lars udfordre dialogen og samarbejdet. Lars og provstiudvalget tror på vores indsats i Café Grenaa, og Lars ved, at det koster penge at lave en god social indsats. Derfor er det også glædeligt, at den økonomiske støtte fra provstiudvalget har afspejlet tilliden til os, så provstiet i dag er en af vores største bidragyder sammen med Norddjurs Kommune og det lokale erhvervsliv.

Vi er bekymrede for, om og hvordan den diakonale udviklingsrejse, som vi har påbegyndt sammen med Lars Seeberg, vil forme sig fremover uden Lars aktive og engagerede medvirken.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.