Vi lever på alle måder i en fantastisk tid
Et læserbrev i Adresseavisen forfattet af 77-årige Søren Ryge, hvor forfatteren, havemanden og tv-værten fortalte, at han og konen inden for et kort tidsrum var røget i politiets fotofælle på Hovedgaden i Rønde, skabte nærmest opstandelse over det ganske land.
56 km/t kørte hustruen, 57 km/t manden i huset.
Søren Ryges pointe var vel egentlig bare at udtrykke et øjebliks irritation over det skete og være indigneret over, at politiet er så pernittengryn lige på det sted i Rønde.
Et læserbrev blandt mande andre i Adresseavisen, men denne gang ikke forfattet af Lise Andersen eller Viggo Jensen.
Da andre medier først opdagede, at det var Søren Ryge, der var forfatteren, gik der selvsving i det.
Mulige og umulige medier kappedes om at overgå hinanden ude på overdrevet.
Overskrifterne lød: ”77-årige Søren Ryge fanget af politiet: Indrømmer vanvidskørsel,” ”Søren Ryge knaldet af politiet,” og ”Søren Ryge blev snuppet af politiet – få timer forinden var det samme sket for fruen.”
Herre Jemini.
Vi lever på alle måder i en fantastisk tid, hvor det er svært at øje proportionerne. Heldigvis foregår der masser, der er værd at spilde tid på.
Senere har læserne fået oplyst, at andre bilister gik i fælden samme dag og måtte op med pungen. De hed bare ikke Søren Ryge, så de er ligesom uinteressante.
Vi venter spændt på næste kapitel. Det må handle om, hvad Søren Ryge indtog af føde, før han kørte til Rønde, og om det nu er rigtigt, at han slipper koblingen på hjemturen, så bilen får ekstra fart på. Undersøgelse værd.
Søren Ryge er som forfatter og tv-vært uovertruffen på sit felt, og han har sikkert siddet derhjemme og godtet sig over, hvor lidt der skal til for at få en del af Danmark til at gå i selvsving.
I et land, hvor den på alle måder sikkert søde og rare Sofie Linde er blevet ophøjet til filosofisk orakel og på stuens femte væg præsenteres som nationens redning, er det selvfølgelig ikke overraskende, at der jævnligt går selvsving i foretagendet.
Vi lever på alle måder i en fantastisk tid, hvor det er svært at øje proportionerne.
Heldigvis foregår der masser, der er værd at spilde tid på. Et dejligt eksempel er Højskoleruten, som en række østjyske højskoler, heriblandt Rønde og Kalø Højskoler, er gået sammen om at lancere, og som på den første dag i april inviterede til lokale såkaldte ’loops’, hvor man startede ved højskolen og sluttede samme sted efter en 6-8 kilometer lang gåtur i lokalområdet.
Undervejs kunne man stoppe og lytte til små indslag på sin app på telefonen, hvor der blev fortalt lokalhistorie om den lokalitet man gjorde stop ved.
Et forslag til en højskolesang hvert sted var en del af oplevelsen.
Skriverkarlen havde fornøjelsen at gå turen fra Hadsten Højskole og ud i det meget smukke naturområde ved og omkring herregården Kollerup med Lilleåen, der slynger sig smukt i Kollerup Enge.
Mange Hadsten borgere havde taget turen, der blev indledt med en sang fra Højskolesangbogen, og afsluttet med højskolekaffe og -kage samt endnu tre sange fra Højskolesangbogen. Lidt på samme måde foregik det sikkert i Rønde.
Rart at få proportionerne sat i relief.