Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hey Christoffer

Artiklens øverste billede

Lige før spillerne entrerer Reebook Stadium hos engelske Bolton Wanderers bliver de mødt af et skilt: ”Are you committed - or are you just involved?”.

Er du klar til at agere og ’æde dine modspillere’ eller er du blot typen, som reagerer og spiller en alibiaflevering? 

Til nærmeste medspiller af frygt for at fejle og tage ansvar?

Måske Venstre skal hænge et tilsvarende skilt op ved indgangen til partiets møderum på Rådhuset i Ebeltoft, så partiets nyvalgte borgmesterkandidat og gruppeformand Christoffer Pedersen bliver mindet om, hvad forventningerne er til ham som ny kaptajn.

Den sportsinteresserede formand med masser af intellektuel kapacitet fra navlen og op til langt over øverste hårtop skal naturligvis have lov til at finde sin måde at være politisk leder på, men hans ageren eller mangel på samme efter, at Syddjurs Kommune måtte fyre 29 medarbejdere på de kommunale plejehjem i januar, fordi vikarbudgettet var løbet løbsk, har været alt for defensiv.

De efterdønninger, som er slået ud i fuldt flor på Lillerupparken med en leder, der er stoppet, en teamleder, der har fået andet arbejdet og en anden teamleder som er sygemeldt, bør i det mindste få en formand for Sundheds- og ældreudvalget til at agere og udvise medfølende interesse for de medarbejdere, som knokler videre.

Er du klar til at agere og ’æde dine modspillere’ eller er du blot typen, som reagerer og spiller en alibiaflevering?

Formanden for pårørenderådet på Lillerupparken, Bent Lerke Kristensen, efterlyste forleden på Adresseavisens forside, at der fra politisk hold i det mindste blev udvist interesse i at møde medarbejderne og indpode dem noget optimisme og fremtidstro.

Christoffer Pedersens forgænger i gruppeformandsstolen hos Venstre, Claus Wistoft, var ellers tidligt ude efter fyringerne og kaldte i et debatindlæg borgmester Michael Stegger Jensen for en struds. 

Han skulle have taget sin arvtager med i samme ligning.

Claus Wistofts pointe var, at det skete var noget eklatant møg, men der kun var en vej, og det var at lægge sig ned som politiker og møde medarbejdere, beboere og pårørende på de berørte plejehjem ansigt til ansigt.

Det er selvfølgelig det eneste rigtige, og tilsyneladende er det ikke sket endnu?

Moderne politikere skelner skarpt mellem, hvad der er embedsværkets gebet og politikernes ansvarsområder. Endelig ikke få skidt på fingrene og vove pelsen. Så hellere snakke udenom - om handleplaner og styringskæder. Det er medarbejdere, pårørende og beboere fløjtende ligeglade med.

Christoffer Pedersen har alle forudsætningerne for at blive en rigtig dygtig leder af Venstre, men hvis ambitionerne hedder borgmesterstolen, bliver han nødt til at kaste noget af sin store forsigtighed overbord, som han til overmål har demonstreret i denne sag.

Ideen med at give ham formandsstolen i Sundheds- og ældreudvalget var jo netop, at Venstre ville vise Socialdemokratiet, at partiet kunne trække det store område helt frem i forreste række, når der skulle lægges budgetter. 

Underforstået ældreområdet har ikke været afgørende sexet, når målstregen under budgetforhandlingerne nærmede sig. Det ville Venstre lave om på. Kom nu Christoffer Pedersen!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.