Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Handel Grenaa er helt på afveje

Artiklens øverste billede
Det socialdemokratiske kommunalbestyrelsesmedlem Niels Basballe har fulgt udviklingen - og mangel på samme - omkring "Skålen" på Torvet i Grenaa meget tæt Tættere end "Skålen" viste sig at være. Foto: Søren Andersen

Drop Skålen foreslår Handel Grenaa i en artikel i denne avis. Det er et udsagn, som kan skabe tvivl og miste respekt for tidligere beslutninger om det daværende byfornyelsesprojekt i Grenaa bymidte. Et projekt, som var vinder af en arkitektkonkurrence med flere deltagere. En arkitektkonkurrence, som Norddjurs Kommune investerede 288.000 kroner i.

Alle var enige om projektets indhold, heriblandt et springvand benævnt “Skålen”

Niels Basballe

Der blev nedsat et kommisorium af en større blanding af politikere og andre, som måtte have interesse i byfornyelsen af Grenaa bymidte, og blandt andre Grenaa Handelscenter, som det vel hed dengang, var rigt repræsenteret. 

Alle var enige om projektets indhold, heriblandt et springvand benævnt “Skålen”. Der blev søgt om og bevilget penge fra staten, som bidrog med et anseeligt beløb på de daværende ønsker og forslag. 

Betingelsen var, at byfornyelsesprojektet blev udført som det ser ud i dag, med ganske få mindre tilrettelser. Det var så uheldigt at springvandet “Skålen” ikke kunne holde vand, selv efter et forsøg på en omfugning var bassinet stadig ikke tæt. Dette endte ud i en voldgiftsag, som blev aflyst, grundet et forlig mellem Schønherr og Norddjurs Kommune.

I forligets sum er der rådighed til at få renoveret bassinet, så det endeligt vil kunne holde vand. Og dette skal selvfølgelig iværksættes i respekt for tidligere beslutninger, og specielt i forhold til retlige og entrepriseretslige principper, så Norddjurs Kommune ikke risikere krav om tilbagebetaling, samt ikke komme i et dårligt lys ved kommende ansøgninger.

Jeg deltog i et møde 23. februar arrangeret i et samarbejde mellem Erhverv Grenaa og Handel Grenaa. Man havde her inviteret en repræsentant fra Schønherr, som skulle fortælle om byfornyelses projektet i Grenaa bymidte, om første etape med opfølgning af de næste seks etaper, som ligger beskrevet. 

Her var mit indtryk, at alle var begejstret for vinderprojektet fra Schønherr, og et ønske om fortsat videre samarbejde om de næste etaper, såfremt der kan findes finansiering. 

Handel Grenaa har flere forslag til løsninger i hele torveområdet som er interessante og som jeg gerne vil bakke op om, men ikke nedlægning af ”Skålen”. 

Det er i øvrigt Erhverv Grenaas store ønske, at vandkunsten etableres som beskrevet i Schønherrs plan. I forhold til legepladser, så kunne man placere dem i bunden af gågaderne, så børnefamilierne kommer gennem dem på vej dertil, så kan de se hvad der er af butikker og caféer i bunden af gaderne.

Handel Grenaa beskriver også, at man ikke kan køre med tunge køretøjer på det nye torv. Det synes jeg også er et problem, men at grave hele Torvet op med det formål at forstærke belægningen, er en omkostelig affære, som ikke lader sig gøre med de midler vi har. Dette skulle være gjort under den oprindelige etablering.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.