Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Glem ikke foreningerne og sporten

Artiklens øverste billede

Jeg stiller mig forundrende over, at man kan læse i lokalavisen, at hver gang der er en turistattraktion eller et lokalt turistevent, som mangler støtte, penge eller midler til at løbe rundt, gør Norddjurs Kommune meget for at finde støtte til dette, også selvom der efter budgetaftalerne skal skæres drastisk i de puljer, der er til kultur og fritid. 

Hvorfor er turismen så vigtig for kommunen, at man vil sylte sport, foreningslivet og forsamlinghusene? Skal kommunen kun være en turistkommune, hvis formål kun er at lokke turister til området i form af turistattraktioner eller turistevents? 

Michael Bengtson

Senest er det også forsamlingshusene, som vi kan høre der har det svært ved at rende rundt økonomisk, på grund af stigende energipriser. Hvorfor er turismen så vigtig for kommunen, at man vil sylte sport, foreningslivet og forsamlinghusene? Skal kommunen kun være en turistkommune, hvis formål kun er at lokke turister til området i form af turistattraktioner eller turistevents? 

Kan man ikke snart se mod de borgere, der bor i kommunen, og give dem noget glæde ved at have gode fritidstilbud, i ordentlige og velfungerende haller eller udendørsområder så vi kan få sport, motion og foreningslivet tilbage på sporet efter nogle mildest talt rædsomme år som følge af Covid-19?

I år kan hallerne kun søge penge i den strategiske halpuljeinvestering, hvis det har noget med energiforbedringer eller forlængelse af aktiviteter for sæsonen. Vi har et idrætscenter i Grenaa, som i den grad trænger til at få skiftet gulvet. 

Gulvet er 42 år gammelt og meget ujævnt, hvilket ikke er blevet bedre efter kommunen har bedt hallerne om at skrue ned for varmen, det har gjort at trægulvet har rejst sig i samlingerne, hvilket gør det umuligt at træne ordentligt for visse sportsgrene heriblandt floorball. 

Så her kan hallerne ikke få hjælp medmindre kommunen har det med i en budgetaftale, det var også tæt på i 2022, men renovering af gulvet blev ligesom hjælpeordningen til forsamlingshusene sorteret fra til sidst i budgetforhandlingerne. 

Vi har en daglig kamp med at få lokket nye medlemmer ind i klubberne - ikke kun i Grenaa men hele Norddjurs, medlemstallene for nogle sportsgrene styrtdykker, og vi står måske over for en af de vanskeligste rekrutteringsopgave som foreninger. 

Vi prøver på at finde nye tiltag som får mennesker tilbage i foreningerne, vi skaber kontakter til skoler, gymnasier, virksomheder og andre foreninger, i håb om at samarbejde kan lokke flere medlemmer til, men i dag er det svært at fastholde medlemmer, hvis de får en dårlig oplevelse, det kan blandt andet være dårlige faciliteter. Her gælder det også de skoler, der bruger hallerne i deres undervisning, hvis man allerede der får en god oplevelse, så kan vi som forening måske med hjælp fra skolerne få lokket flere elever over til aktiviteterne som bruger idrætscentrene. 

Medlemmer og frivillige hænger i disse dage ikke just på træerne, og hvis vi som forening skal kunne motivere de få frivillige der stadig er tilbage i klubberne, skal man også føle, at man bliver bakket op og ikke kørt på et sidespor hver gang der skal spares penge. 

Udover mit virke som formand for Grenaa Gladiators Floorball Club, er jeg også en af dem der sidder med i GIC Outdoor, som meget gerne skulle blive til en skaterpark med ramper og en pumptrackbane. Her har vi trods alt haft en god dialog med politikkerne fra Kultur og Fritidsudvalget, samt de fritidskonsulenter, der er tilknyttet Norddjurs Kommune, og jeg håber da også, at vi kan komme længere med projektet end bare, at det bliver ved snakken. 

Man kan lidt fornemme, at Norddjurs Kommune er et område i positiv udvikling på arbejdspladser, og med det kommer der måske også nye borgere, hvis vi har de rigtige tilbud og faciliteter. I mine øjne så gør Norddjurs Kommune sig en bjørnetjeneste, hvis vi ikke også snart begynder at sætte fokus på motion og foreningslivet, og får vedligeholdt de faciliteter som trænger, og ikke kun tænker på hvor man kan finde besparelser. 

 

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.