Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Byrådet er blevet et tavst ekspeditionskontor

Artiklens øverste billede

I en rablende og velkendt Jørgen Ryg monolog fra fordums dage, ’Øjenlægekongressen’, bliver en læge in spe, der er til afsluttende eksamen, af censor gjort opmærksom på, at en læges tavshedspligt først træder i kraft efter eksamen.

På samme måde bør nogen gøre Syddjurs Byråd opmærksom på, at de åbne byrådsmøder ikke er omfattet af tavshedspligt for det enkelte medlem.

Årets sidste byrådsmøde onsdag 21. december med hele 21 punkter på dagsordenen var en decideret pinlig affære og bekræftede endnu engang det indtryk, man har af et byråd, der er totalt blottet for politiske diskussioner og forsøg på at løfte lokalpolitik til andet og mere end en kønsløs og blodfattig indstilling i en dagsorden, som havde vi at gøre med en foreningsbestyrelse i en sportsklub.

Som borgere og vælgere har vi en berettiget forventning om, at de sager, der forinden byrådsmødet har været seriøst behandlet i de politiske udvalg for lukkede døre og nedrullede gardiner, løftes over i byrådssalen og her får ord og anbefalinger med på vejen i det åbne rum.

Det er desværre med tydelighed demonstreret, at lokalpolitikken er ved at dø. Byrådet er blevet et ekspeditionskontor.

På årets sidste byrådsmøde, der var afviklet på 20-25 minutter, hvis vi fratrækker de indledende 10-15 minutter, der var blevet et kor fra Kulturskolen til del, var det kun Socialdemokratiets Anita Søholm, som havde lyst til at oplade sin røst, når man ser bort fra udvalgsformænd og borgmesteren, som var tvunget til at bevæge tungen.

Det skortede ellers ikke på temaer og dagsordener, som kaldte på kommentarer og politiske holmgange.

Syddjurs Kommunes økonomiske situation før et nyt år er for eksempel ikke a walk in the park. Hvilken betydning får det for borgerne? For de ansatte på kommunens største arbejdsplads med over 3.000 medarbejdere, Syddjurs Kommune?

Lokaplanen for årtiers store erhvervsfremstød i kommunen, Fremtidsparken ved Følle, blev sendt i høring.

Hvis det er rigtigt, hvad politikere af forskellig observans fortæller ved festlige lejligheder, at efterspørgslen efter erhvervsgrundene på arealet vil nærme sig zenith, er det svært at forstå, hvorfor der ikke er folkevalgte som benytter en gunstig lejlighed til at bryde ud i sang over Fremtidsparken?

Ikke mindst fordi Syddjurs Kommune fra årsskiftet søsætter sin nye erhvervsenhed, hvor samtlige embedsmænd på rådhuset, der har med erhvervslivet at gøre, kommer til at sidde sammen dør om dør. De tre første måneder på Rådhuset i Ebeltoft. Herefter på en endnu ukendt destination langt væk fra Rådhuset.

Velgørende var det, at Anita Søholm roste den bevarende lokalplan, som et enigt Byråd har vedtaget for det historiske Toldstedet ud for Nappedam. Den sikrer, at Toldstedet ikke kan nedrives, som ejeren, Naturstyrelsen, ellers har ønsket.

Anita Søholm glædede sig over politisk enighed om at sikre kulturarven i kommunen.

Hun og andre kunne have sendt en bemærkning videre til Borgen om, at det er grimt vi i dette land ikke har statslige midler til netop at sikre kulturarven, så en statslig styrelse som Naturstyrelsen ikke skal tvinges til at foreslå historien slettet med et pennestrøg.

Kulturen i et nyvalgt byråd kommer til udtryk det første år. Det er desværre med tydelighed demonstreret, at lokalpolitikken er ved at dø. Byrådet er blevet et ekspeditionskontor.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.