Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Vi er nødt til at skære hurtigt

Det kan lige netop have indflydelse og konsekvenser for de ansattes arbejde, hvis ikke politikerne, som er valgt til at forvalte kommunens økonomi, tør tage ansvar til gavn for borgerne, Karoline Bergkvist Søgaard.

Inden flertallet bestående af V, C og SF tog ansvar og fandt forslag til besparelser på sidste Voksen- og Pleje udvalgsmøde, havde vi fået høringssvar fra Handicaprådet og Ældrerådet. Derudover blev vi informeret om, at medarbejderudvalg for område og de enkelte enheder havde været hørt og været med i arbejdet, inden det blev præsenteret for Voksen- og Pleje udvalget, samt at lovgivningen er overholdt ved eventuelle besparelser.

Det er jo aldrig medarbejdere, borgere eller ledere, der skal tage politiske prioriteringer, ej heller stå til ansvar for disse

Rikke Albæk Jørgensen

Som der også er protokolleret så anerkender V, C og SF, at processen omkring initiativer for at skabe økonomisk balance i 2023 og overslagsår har været både kort og komprimeret, og der ikke har været indlagt tid til egentlig høringsproces, og vi opfordrer derfor til at lokale MED-udvalg, bestyrelser og andre relevante parter udarbejder bemærkninger til sagen, som kan indgå i den videre proces frem til kommunalbestyrelsesmødet 13. december.

I Juni fik Voksen- og Plejeudvalget forelagt at finde besparelser for at få økonomien i balance, hvor flertallet bestående af S,SF og løsgænger Diana Therese Mikkelsen valgte ikke at ville finde besparelser og stemte mod foreslaget.

Denne beslutning gjorde, at der yderligere gik to måneder hvor beløbet bare steg måned for måned, fordi der ikke blev taget en beslutning, hvilket har haft betydning for serviceniveau borgere og ansatte.

På omtalte Voksen- og Pleje udvalgsmøde valgte S, NB og løsgænger Diana Therese Mikkelsen ikke at deltage i at finde besparelser, da de mener det skal i høring. Bliver der flertal i ØK, trods der ligger høringssvar, så udskydes det flere måneder og regningen bliver bare endnu engang større og skal findes inden for udvalget.

Endnu engang har det indflydelse og konsekvenser for serviceniveau ansatte og borgere. Så længe vi ikke får sat en stopper for overforbruget, stiger beløbet, der skal bespares, da det rækker ind i 2023, og det kommer til at have større konsekvenser for serviceniveau, borgere og ansatte.

Jeg er sikker på, at borgerne forventer, at vi som valgte politikere tør tage ansvar, fremfor at vi ender i samme situation som i 2018, hvor vi kom ud i massive besparelser, som har rakt langt ud i fremtiden.

Vi har også fokus på, at enhver overskridelse jo er noget, vi politisk skal forholde os til. Det er jo aldrig medarbejdere, borgere eller ledere, der skal tage politiske prioriteringer, ej heller stå til ansvar for disse. Blot for at give et indblik så er det en besparelse på 1 procent ud af et budget på 820 millioner kroner, som jeg mener, vi skal kunne løse i udvalget.

Jeg vil meget gerne arbejde for et serviceniveau borgerne kan regne med i stedet for vi hele tiden skal ud og bespare. Derudover ser jeg frem til, at vi finder et fælles niveau for hvornår og hvad vi sender i høring, for selvfølgelig er vi ikke imod høringer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.