Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Vi er ikke de eneste, som klager over Fjellerup Strandliv

Artiklens øverste billede

Naturfredningsforeningen er hverken eneste klager eller eneste modstander af projektet. Naturfredningsforeningen er klageberettiget i landzonesager, og vi har påklaget alle 3 landzonesager i projekt Fjellerup Strandliv.

Norddjurs Kommune må derfor naturligvis afvente klagefristernes udløb inden man går videre med sagerne og projektet. Vi er bekendt med, at der er bred enighed fra naboerne til Thomasminde om, at de på ingen måde ønsker dette tiltag, som Fjellerup Strandliv er, og at de derfor som nabo har påklaget den ene landzonetilladelse. Derudover er vi bekendt med, at en række borgere også er imod projektet. Så naturfredningsforeningen er hverken eneste klager eller eneste modstander af projektet.

Beton og tropisk træ på stranden. Bundgarnspæle i ubehandlet i FSC certificeret tropisk træ, betonplinte og betonsiddepladser hører ikke hjemme i naturen på Fjellerup Strand

Arne Holm-Hansen

Kommunen har sovet i timen. Norddjurs Kommune har arbejdet med projektet i flere år uden at få det igangsat. Erhvervsministeriet har helt tilbage i november 2020 givet tilladelse til projektet på betingelse af, at det fysisk var påbegyndt inden 9. november 2022. Så nytter det ikke noget, at kommunen først en dag efter fristens udløb finder spaden frem for at foretage første spadestik.

Det nyttede heller ikke noget, at kommunen her på det sidste forsøgte at få kontakt til erhvervsministeren for at få en ny afgørelse. Tilladelsen til projektet er derfor nu bortfaldet. Kommunen bør leve op til egne planer, eksempelvis kommuneplan 2021.

Vi synes, at kommunen har nogle gode planer og intentioner, men vi synes ikke altid, at de selv følger dem. Eksempelvis står der under kommuneplanens retningslinjer for bevaringsværdige landskaber blandt andet: ”Udvikling og deraf følgende forandringer skal ske i overensstemmelse med områdets landskabskarakter. Nyt byggeri, tekniske anlæg eller ændret arealanvendelse kan således ske, hvis det tilpasses landskabets nøglekarakter og samtidig tager hensyn til landskabets særlige visuelle oplevelsesmuligheder.”

Det synes vi bestemt ikke, at Fjellerup Strandliv gør. Området ligger desuden indenfor kystnærhedszonen, hvor målet netop er blandt andet at beskytte den særlige natur og de landskabelige interesser. Beton og tropisk træ på stranden. Bundgarnspæle i ubehandlet i FSC certificeret tropisk træ, betonplinte og betonsiddepladser hører ikke hjemme i naturen på Fjellerup Strand.

Vi tror, at folk netop kommer til Fjellerup Strand på grund af havet, landskabet, naturen og den særlige strand. Vi ser gerne vækst og udvikling i kommunen, men ikke på bekostning af natur og miljø. Vi synes, at kommunen i deres iver efter at skabe vækst og udvikling nogle gange glemmer at bevare og værne om netop de store naturmæssige værdier, som vi har i Norddjurs.

Naturfredningsforeningen vil naturligvis gerne støtte fremgang og vækst i kommunen, men ikke på bekostning af naturen og miljøet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.