Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Sidste skoledag var en stor succes

Artiklens øverste billede
Det var meget populært blandt afgangseleverne, at få taget selfies med politibetjent Kent Soelberg. Foto: Anne Grethe Grann

Fredag 20. maj var der sidste skoledag for eleverne i 9. og 10. klasse i Grenaa og i den midterste del af Norddjurs Kommune. I den forbindelse er der er kæmpe ros fra alle involverede parter, til de mange forældre, der har været med til at organisere og afvikle dagen, og ikke mindst til de unge mennesker, der opførte sig fuldstændigt eksemplarisk, og var gode til at rydde op efter sig selv.

Tidligere år har der været problemer med, at elever fra 7. og 8. klasserne har sneget sig ned for at deltage i afgangselevernes fest. Men det var ikke et problem i år. Måske fordi UngNorddjurs havde sørget for, at der var et godt og alkoholfrit alternativ til denne målgruppe, og havde inviteret dem til kæmpe havefest i Ungdomsklubben i Grenaa denne aften

Leif Andersen

Dagen forløb helt traditionelt, med hygge i anlægget i Grenaa om eftermiddagen, og fester forskellige steder i lokalområdet om aftenen. Som sædvanlig var SSP-samarbejdet i Norddjurs til stede, i form af ungdomskonsulenter og klubmedarbejdere fra UngNorddjurs, betjente fra politiet og frivillige fra Natteravnene, for at hjælpe de unge med at få en god, sikker og tryg oplevelse.

Derudover var der også massiv opbakning fra forældrene, der havde planlagt dagen, og lavet vagtplan, hvor hver tilmeldte forælder havde forpligtet sig til at tage mindst tre timers vagter, fordelt over eftermiddagen i anlægget og den efterfølgende fest, der for 9. klasserne fra Grenaas vedkommende foregik i Ørum Forsamlingshus.

På spørgsmålet om de unge ikke følte sig overvåget, med så mange voksne til stede på deres store festdag, forklarer ungdomskonsulent Anne Grethe Grann, at hun tværtimod oplevede det modsatte. Der var mange der gav udtryk for, at det var fedt, at de voksne var der. For det gjorde dem trygge, så de kunne slappe af og feste som de havde lyst til.

Belært af erfaringer fra tidligere, havde kommunens afdeling for vej og ejendomme på forhånd været nede i Anlægget og stille ekstra skraldespande op. Og de blev benyttet flittigt.

»Faktisk er det nok et af de år, hvor vi har haft mindst at lave efter sidste skoledag,« fortæller Heidi Jensen fra Vej og Ejendomme, der har stor ros til de unge for at benytte de opstillede skraldespande, og til forældrene for det flotte oprydningsarbejde i parken. Selv de unges medbragte indkøbsvogne havde forældrene kørt tilbage til de supermarkeder, hvor de hørte hjemme.

Også Kent Soelberg fra politiet fortæller om en fantastisk god dag og aften, med en god stemning hele vejen igennem, og mange unge, der fik taget selfies med ham og hans kollegaer. Han var også forbi ved 9. klassernes fest om aftenen i Ørum Forsamlingshus, der ligeledes forløb stille og roligt og med god stemning, og har generelt kun rosende ord til forældrene for deres store opbakning, og ikke mindst oprydningsarbejdet efterfølgende. Men han roser også kommunens folk for et godt samarbejde, der gjorde den flotte oprydning mulig.

Tidligere år har der været problemer med, at elever fra 7. og 8. klasserne har sneget sig ned for at deltage i afgangselevernes fest. Men det var ikke et problem i år. Måske fordi UngNorddjurs havde sørget for, at der var et godt og alkoholfrit alternativ til denne målgruppe, og havde inviteret dem til kæmpe havefest i Ungdomsklubben i Grenaa denne aften. En invitation som i øvrigt også var blevet delt til 7. og 8. klassernes forældre via skolernes Aula-system, sammen med en opfordring fra SSP-samarbejdet, om at sende deres børn til fest i ungdomsklubben, i stedet for at lade dem gå til afgangselevernes fest. Om det var det, der gjorde udslaget vides ikke. Men festen i ungdomsklubben var i hvert fald rigtigt godt besøgt med unge fra hele kommunen, der havde en fed aften, og afgangseleverne kunne få deres egen fest for sig selv.

I Auning må 9. klasserne vente til 17. juni, før de kan holde sidste skoledag. Men her fortæller ungdomskonsulent Daniel Jensen, at der ligeledes er mange engagerede forældre, der - sammen med de unge - er i fuld gang med at planlægge dagen. Her kommer eftermiddagen til at foregå i Byparken i Auning, og festen om aftenen bliver i Gjesing forsamlingshus. Han forventer at dagen kommer til at blive afviklet i samarbejdets ånd, med lige så stor succes som den blev det i Grenaa.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.