Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Et fyrtårn fylder 90: Til lykke til Bror Henning

Henning Sørensen, Grenaa, fylder 90 år torsdag 14. april.

Fødselaren er et fyrtårn på mange måder: Han er høj, han kaster klare holdninger ud i omverdenen. Som socialist, militærnægter, kristen, afholdsmand og tillidsmand for kommunalarbejderne har han hele livet igennem været en ener. Men en ener med særlig sans for fællesskab og for udsatte mennesker.

Jeg oplevede Hennings erfaring og hans særlige blanding af forsonlighed og kompromisløshed, og måtte leve med hans svaghed for at mixe flere af sine mærkesager. Han provokerede mange, men det er umuligt at blive ægte vred på Bror Henning

Mads Nikolajsen

Jeg har kendt ”Bror Henning” som et fyrtårn i fagbevægelsen og i det politiske liv, fra samarbejdet med ham siden jeg som ung kom tilbage til Grenaa og var aktiv SFer. Henning vandt som spidskandidat for SF et af to mandater, da venstrefløjen for første gang kom i Grenaa byråd i 1982. Her var vi makkere i en årrække. Jeg oplevede Hennings erfaring og hans særlige blanding af forsonlighed og kompromisløshed, og måtte leve med hans svaghed for at mixe flere af sine mærkesager. Han provokerede mange, men det er umuligt at blive ægte vred på Bror Henning.

I dag er det EL som nyder godt af Hennings partimedlemsskab, og afholdsbevægelsen han giver størst opmærksomhed, uden for Ellens og Hennings hjem i ”Villa Pax” i Grenaa.

Jeg benytter dagen til at sige tak for mange års samarbejde – og for indsats i mange menneskers og mange sagers tjeneste.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.