Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Socialdemokratiet for ansvarlighed og bæredygtighed

Artiklens øverste billede
Foto: Sebastian Buur Gunvald

Kommunen står overfor en række anlægsbevillinger: Meget nyt skal bygges op og meget gammelt skal rives ned.

Det er spændende og positivt for kommunen med projekter, der løfter og skaber positiv udvikling. Fra Socialdemokratiets side er det derfor centralt, at vi i alle vores positive initiativer husker at sikre, at bæredygtighed og cirkulær økonomi og byggeri tænkes ind i de aktuelle og fremtidige byggeprojekter.

Intentionerne er således gode nok i Norddjurs, men intentioner alene er ikke nok. Socialdemokratiet vil sikre at der kommer handling bag ordene

Anette Ruby Liebe

Vi står i Socialdemokratiet fast på, at den grønne omstilling er central og uomgåelig i forhold til langsigtede løsninger. For Norddjurs, men også landsdækkende.

Vi er ikke de eneste, der gerne vil bæredygtighed. Heldigvis. Kommunalt har bæredygtighed og klima en særlig prioritering i budgetaftalen 2020-23. Alligevel ser vi det som en nødvendighed, at vi fortsat og kontinuerligt skærper opmærksomheden på, hvordan vi så som kommune kan være bannerfører i forhold til at få sat en grøn og bæredygtig profil.

Norddjurs kommune bryster sig også af, at vi aktivt tager medansvar for FNs verdensmål omkring bæredygtig udvikling. Her er det særligt artikel 11 og 12 omkring bæredygtighed i byggeri og ansvarligt forbrug og produktion, der er relevant at holde for øje i vores investeringer og byggeprojekter.

Intentionerne er således gode nok i Norddjurs, men intentioner alene er ikke nok. Socialdemokratiet vil sikre at der kommer handling bag ordene. Derfor har vi sat fokus på bæredygtighed og opfordret forvaltning samt relevante udvalg at have den bæredygtige agenda med: Det kan for eksempel ske i de aktuelle byggeprojekter, som kommunen står overfor at skulle indhente tilbud på, ved at have cirkulær byggeri som et kriterie.

Ligesom vi, den aktuelle krise med Ukraine taget i betragtning, ved, at priser på byggematerialer er stødt stigende. Her kunne man ligeledes gennem cirkulært byggeri udnytte det faktum, at vi nedriver. Og i det potentielt har et materialelager. Men det kræver, at kommunen fra fase 1 har det som et opmærksomhedspunkt.

Vi er også begejstrede for, at alle fra kommunalbestyrelsen - på Socialdemokratiets opfordring - bliver inviteret til temamøde om bæredygtig byggeri. Herved kan vi i fællesskab blive klogere på de muligheder og udfordringer, der er. Og på den baggrund træffe bedst mulige beslutninger for Norddjurs.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.