Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Fregatten Jylland bliver ikke gjort kampklar med den røde finanslov

Artiklens øverste billede

»Den socialdemokratiske regering og de røde støttepartier har med finansloven valgt ikke at prioritere Fregatten Jylland. I Venstre havde vi ellers sat penge af til og håbet på opbakning til, at der kunne findes midler til den planlagte renovering af Fregatten. For Fregatten er ikke blot et rigtig godt museumsskib, der formidler og forklarer om livet ombord på en af Danmarkshistoriens vigtigste fregatter. Der er trods alt tale om et af verdens længste bevarede krigsskib bygget i træ.

Skibet er et vigtigt historisk monument som vi bør bevare. Dette var også Thorwald Staunings holdning da han i 1934 besluttede at fregatten skulle bevares og renoveres. Derfor er jeg enormt skuffet over både støttepartierne og regeringens prioritering. Venstre mener det er en klar fejl, at Fregatten Jylland ikke får en større bevilling og gerne en der gør, at økonomien omkring Fregatten Jyllands økonomi er sikret mange år ud i fremtiden.

Fregatten står nemlig midt i en gennemgribende renovering af skibet. Det siger sig selv at en renovering af et træskib skal bruge en stor del tømmer, og med de stigende priser på træ kan regningen ende med at blive markant større. Det er blandt andet derfor at vi i Venstre i vores finanslovsudspil har prioriteret at give Fregatten Jylland et økonomisk løft. Kulturlivet skal naturligvis være levende, men det er mindst ligeså vigtigt at vores historiske og velfungerende museer i Østjylland kan levere spændende og indsigtsfulde museumsoplevelser. Derfor havde Venstre også afsat flere penge til Fregatten Jylland i vores finanslovsudspil.

Derfor er vi også ærgerlige over at regeringen og støttepartierne nu vælger, at se bort fra en af de store og vigtige attraktioner i Østjylland. Vi håber stadig at regeringen og støttepartierne måske i sidste time vil kigge på vores forslag, og skabe sikkerhed for at renovering af Fregatten Jylland ikke skal trække økonomiske spor langt ud i fremtiden.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.