Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Derfor peger SF på Stjernehuset

Artiklens øverste billede

I Norddjurs har vi et særligt special-dagtilbud i Mælkevejen og Stjernehuset, to af Norddjurs nyeste daginstitutioner. Nemlig en vuggestue og børnehave for børn med særlige behov. Børn med brug for hjælp eller særlig støtte eller behandling, som de ikke kan få i en almindelig institution.

Det giver god mening, at børnene har deres egen enhed, hvor der også er andre børn, men hvor det er muligt at skærme dem, altså i samspil med en almen daginstitution.

Vi har et dygtigt korps af specialpædagoger, som tager sig af disse børn. De og flere andre har peget på, at §32 tilbuddet kan gøres bedre og mere fleksibelt, hvis det samles ét sted. I Syddjurs har man samlet tilbuddet på en institution i Pindstrup, og der har Norddjurs købt pladser inden vi oprettede vores egne.

Erfaringen er, at det skifter meget, hvor mange børn der særligt behov, hvilke behov, og hvor de bor. Derfor er det også godt at samle dem, fordi deres personale har en vifte af særlige ekspertiser og sammen kan supplere hinanden.

Ingen høringssvar peger på Toubro eller Ørsted. De fleste peger på Grenaa. Det gør også område Nord, der har længst til Grenaa, men siger nej tak til Ørsted-forslaget

Mads Nikolajsen

Børne- og ungdomsudvalget har fået mulighederne for samling, og vi har gennemført en høring om den. Med den forudsætning, at samlingen skal ske i tilknytning til en almen institution med mulighed for spejling og for socialt samspil på tværs, og mulighed for at trække sig. Her peges på tre mulige lokaliteter: Toubro børnehave, Skovsprutten i Ørsted samt Stjernehuset i Grenaa, hvor tilbuddet kan udvides til flere børn.

Udvalget vedtog på sit møde forleden også at undersøge andre muligheder. Nemlig en placering ved Djurslandsskolen eller en helt ny placering ved en daginstitution i område Midt.

EL og SF indstiller allerede nu, at vi peger på udvidelse med en tilbygning til Stjernehuset i Grenaa.

Ingen høringssvar peger på Toubro eller Ørsted. De fleste peger på Grenaa. Det gør også område Nord, der har længst til Grenaa, men siger nej tak til Ørsted-forslaget.

SF peger på samling ved Stjernehuset, fordi 1/ vi ønsker en placering ved en børnehave, ikke ved en skole. 2/ Det er bedre økonomi med tilbygning på ca. 6 millioner til lokaler, der allerede fungerer, fremfor at nybygge det hele. Det handler om anlægspenge som skal hentes i kassen, når/hvis den ny kommunalbestyrelse kan godkende det.

I vores forslag indgår også, at ledelse på stedet skal samordnes. At parterne skal inddrages i at finde det optimale snit, der forener den daglige ledelse af Stjernehuset og af specialenheden, hvor særlige kompetencer er afgørende. Og med maksimal inddragelse af både forældre i almentilbud og forældre til børn i specialtilbuddet.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.