Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Det Liv på Sydhavnen vi lige havde lært at kende og holde af – er slået ihjel

Artiklens øverste billede
Livet på Sydhavnen er i alvorlig fare, mener Lone C. Platz.

SOS – Sammen Om Sydhavnen har på knap halvandet år (inklusiv corona) indtaget, opbygget, udviklet, inviteret til og fået skabt liv i den gamle Silo og på Sydhavnen, og vi har formået at tiltrække lokale borgere, gæster fra hele landet, turister, erhverv og medier – og blive kendt og fulgt også udenfor Djursland. Vi har eksperimenteret og er lykkes med at skabe anderledes samarbejder med fx Art Outdoors og Sydhavnsgin. Vi har skabt et fællesskab omkring Siloen, som rigtig mange har bidraget til med deres tid, engagement, gode humør, forretning og økonomiske bidrag.

Projektet skal et andet sted hen nu, og Siloen overgår til anden anvendelse, har Grenaa Havn og Sydhavnen A/S bestemt. Egentlig uden direkte at informere os om deres planer, vi fandt ud af det ved et fatalt tilfælde!

Vores Kajkants Hygge hver fredag gennem hele sommeren med musik fra den smukke trappe og laid-back hygge i de hjemmebyggede pallemøbler og træskibsarrangementet i september blev i år en kæmpe succes, der fyldte Siloen og området foran og i bassinnet med glade mennesker, træskibe, søfolk, roere, sup’er, musikere, stande med øl, vin, kaffe og Sydhavnsgin, friskstegte fiskefrikadeller, jomfruhummere og suverænt god stemning med plads til alle.

Et hav af frivillige, støtter, sponsorer, håndværkere, kunstnere, musikere, venner, foreninger, udstillere, fiskere, lokale erhvervsfolk, kommunen, turistforeningen, leverandører af vin, gin, øl og mad har bidraget til udviklingen med deres engagement, opbakning og inspiration.

Grenaa Havn og Sydhavnen A/S, viste til at begynde med tillid til gennemførelsen af dette meningsfulde projekt, men nu er virkeligheden en anden og deres opbakning er væk!

Derfor opløses nu den frivillige forening Sammen om Sydhavnen, som sammen med projektleder Tina Kruse har skabt Liv på Sydhavnen. Grenaa Havn og Sydhavnen A/S har opsagt samarbejdet med Tina, som med sin store energi sit fantastiske engagement, kæmpe store arbejdsindsats og helt fantastiske humør er gået forrest i at sætte Sydhavnen, Siloen og Grenå på land- og søkortet.

Jeg undrer mig! Grenaa Havn og Sydhavnen A/S påstår i artiklen “Ønsker og ambitioner for Sydhavnen er intakte” at de står for og vil alt det de netop har trukket tæppet væk under!

Uforståeligt for en ellers glad frivillig som mig – og utroværdigt.

Den forståelse jeg står tilbage med er, at for dem der bestemmer forstås værdi kun som kroner og ører ikke som kulturel, menneskelig, innovativ værdi, som jeg tror på er værdier der kan samle mennesker i meningsfulde fællesskaber og tiltrække nye tilflyttere og turister til Grenaa.

Læs også

Del artiklen