Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Norddjurs vågn nu op

Man må konstatere, at byråds-/kommunalbestyrelsesmedlemmer såvel nuværende som kommende er på stikkerne i øjeblikket - ikke mindst de socialdemokratiske. Forhåbentligt gør det sig også gældende efter 16. november, men vi er jo nok mere end to, der har vores tvivl.

Dette gælder ikke mindst på det sociale område, hvor formand for Voksen- og Plejeudvalget Lars Møller slår på (stor) tromme for sin ”hjælp” til det trængte plejepersonale og lover, at ”fortsætte indsatsen for” citat: ”et godt og trygt arbejdsmiljø for derved at styrke fastholdelse af nuværende medarbejdere og forbedre muligheden for at rekruttere nye medarbejdere. Det er vigtigt, at man går hjem med en god følelse i kroppen”.

Så er det man undres, når der gang på gang er dukket sager op omkring dårlig ledelse, og hvor en leder nu er langtidssygemeldt på ubestemt tid som resultat af en intern undersøgelse af dårligt arbejdsmiljø i plejesektoren.

Et af mange problemer, som ikke mindst Lars Møller og borgmester Jan Petersen gentagne gange har forsøgt at ”feje ind under gulvtæppet”, som en tidligere statsminister udtrykte det – underforstået: Der var ikke noget at komme efter. Her havde det været på sin plads at tage fat om nældens rod, som et andet kommunalbestyrelsesmedlem foreslog.

Apropos borgmester Jan Pedersen og det interview han gav til Lokalavisen Norddjurs i denne uge om baggrunden for det økonomiske indgreb i 2018.

Referat: ”Har vi politiske partier, som ikke vil udnytte det her negativt”, fortæller Jan Pedersen.

Flertal alene med DF

Blikket faldt på Dansk Folkeparti. På en køretur til Mariager og en pariserbøf hos tidligere folketingsmedlem Kim Christiansen fik borgmesteren opbakning til det hårde indgreb fra Dansk Folkeparti – og med partiets tre mandater i kommunalbestyrelsen og Socialdemokratiets 11 mandater, havde Jan Pedersen således sikret sig sit flertal på 14 mandater.”

Til orientering: Kim Christiansen er foruden at være tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti mm. også ejer af værtshuset/restauranten A`Porta i Mariager. Hvorfor borgmester Jan Pedersen og lokalformanden for DF skulle en tur til Mariager for at spise pariserbøf med formentlig diverse drikkelse til, kan der selvfølgelig kun gisnes om. Èn forklaring kunne jo være, at DF skulle overtales til at bakke op om borgmesterens planer om blandt andet nedlæggelse af Mølleskolen. I hvert fald forekommer det i undertegnedes optik mærkværdigt at aflægge Kim Christiansen et besøg, hvorunder aftalen bliver indgået. Måske det også kunne skyldes, at Kim Christiansen var i gang med at skaffe 400 millioner kr. til en omfartsvej uden om Mariager og derfor måske kunne give gode råd til finansiering af en Djurslandsmotorvej. Noget det dog pt. synes årtier ud i fremtiden, fordi der ikke kæmpes tilstrækkeligt for den.

Måske skulle man samtidigt vende blikket mod Norddjurs` Dynamo – Grenaa Havn. Her kan det dog undre, at Norddjurs Kommune som en del af ejerskabet ikke lægger billet ind på nogle af alle de krydstogtskibe, der hver sommer anløber danske havne herunder København, Aarhus, Aalborg, Frederikshavn, Skagen, Rønne og såmænd også Hundested, vores gode gamle nabo på den anden side af Kattegat med fire anløb i 2022.

Med over 1,2 millioner gæster med et estimeret dagligt forbrug i havn på 500 kr. pr. besøgende i 2019, en samlet omsætning på intet mindre end 1,6 mia. kr. og omkring 2200 fuldtidsjob skulle der vel være basis for, at også Djursland kunne få sin bid af kagen.

Alle disse krydstogtskibe sejler jo lige forbi næsen af os, så intet ville vel være mere naturligt, end at de også lagde til i Grenaa Havn. Vi har så mange seværdigheder her på Djursland, at det ville booste besøgstallene og ikke mindst det lokale erhvervsliv både i Syd og Nord lige fra detailhandlen til transportsektoren.

Vi har som kommune sovet gevaldigt i timen på alt for mange områder – forhåbentlig bliver den nye kommunalbestyrelse bedre til at se muligheder end den afgående, så husk at sætte dit kryds ”det rigtige sted”!Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.