Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Norddjurs Kommune som arbejdsplads - Tillid eller Kontrol? Radikale Venstre foretrækker klart det første

Artiklens øverste billede
Ole Svit, spidskandidat for Radikale Venstre Norddjurs til KV21. Foto: Simon Carlson

»Radikale Venstre tror på den værdibaserede og anerkendende ledelse, også i det offentlige. I Norddjurs Kommune har man valgt at arbejde med værdierne: TILLID, ORDENTLIGHED, UDVIKLING og FÆLLESSKAB. Det giver både mere tilfredse medarbejdere, men det giver faktiske også en bedre kerneydelse og en højere effektivitet. Det er desværre alt for nemt at forfalde til unødig minuttælleri og kontrol, som for os hører til i en fjern fortid.

Vi tror på, at det er bedre at træffe beslutninger med fejl end ikke at træffe beslutninger.

Vi tror på, at faglighed og uddannelse er grundlaget for at kunne løse sin opgave kvalificeret, uanset om man er social- og sundhedsassistent, pædagog, lærer, socialrådgiver, kontorassistent, serviceassistent etc. Derfor skal der selvfølgelig både ansættes uddannet personale, men også planlægges løbende efteruddannelse for alle faggrupper. Det er lederens ansvar at der er tid til det, og en professionel HR afdeling, der skal udarbejde en samlet kompetenceudviklingsplan for kommunen og den enkelte afdeling.

Vi tror på, at alle medarbejdere i Norddjurs Kommune tager på arbejde for at kunne levere sit bedste overfor borgerne og også have en lyst til udvikle sig fagligt og menneskeligt, gerne sammen med andre i et socialt fællesskab. Ansvaret for at dette bliver imødekommet er den kompetente og uddannede leder, der forstår sig på motivation, ledelsesstile og personalepleje. Der skal skabes et passende udviklingsrum igennem dialog og individuelle udviklingsplaner.


Vi tror på, at den anerkendende og værdibaseret ledelsestilgang er den rigtige. Norddjurs Kommune arbejder med Tillid, Ordentlighed, Udvikling og Fællesskab, som både skal fungere som en udgangspunkt for at træffe fornuftige beslutninger i det daglige arbejde, men også som et signal til borgere og samarbejdspartnere om, hvad de kan forvente af Norddjurs Kommune. Værdierne er på den både rettet imod organisationen og medarbejderne, men de er også rettet imod omverdenen. Ledelsen og også politikerne har et særligt ansvar for at disse værdier bliver oplevet i ord og handlinger!

Vi tror på, at det er bedre at træffe beslutninger med fejl end ikke at træffe beslutninger. Fejl er udgangspunktet for at blive klogere inden næste beslutningssituation. Det er udgangspunktet for fælles refleksioner, ny viden og ofte nye innovative forslag til måde at gøre ting på, til gavn for borgerne.

Kommunalbestyrelsen og de 27 medlemmer har selvfølgelig både et ansvar og indflydelse på, hvordan organisationen fungerer og hvordan medarbejderne trives, men deres opgave er at sætte retning, prioritere indsatser og sætte rammer, mens den gennemførende opgave ligger hos organisationen og medarbejdere/ledelse. Husk det og påmind gerne politikerne om dette, hvis de skulle gå hen og glemme det.

KV21 er også et valg for jer. Ønsker I jer muligheden for at udvikle jer selv og bruge jeres faglighed, så stem på de Radikale Venstre. Vi er garanti for Nytænkning, Samarbejde og Handling.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.