Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Jo - der er faktisk sket noget i Norddjurs

Artiklens øverste billede

Her i orkanens øje før valgkampen til KV21 går ind i den sidste fase er det tid til at tage JA-hatten på.

En del af valgkampen har kørt hårdt på kommunens dårlige økonomi og at der ikke er sket noget som helst i Norddjurs kommune i de tre perioder hvor Jan Petersen har været borgmester.

JO – der er faktisk sket rigtig meget de sidste 12 år samtidig med at kommunen også har været igennem en rigtig svær periode. Men vi er igennem krisen nu og er i fuld gang med en ny og bedre retning for udviklingen i Norddjurs

Anders Stenumgaard Lind

Jeg har derfor i dette indlæg været en tur i arkiverne med de politiske beslutninger og vil nu med en lettere sarkastisk tilgang nævne nogle af de faktiske velfærdsforbedringer som der rent faktisk ER gennemført de sidste 12 år.

Lad os starte ved vores yngste borgere – børnene i daginstitutionerne

Følgende Børnehaver i Norddjurs kommune fremstår dags dato enten renoverede eller ombyggede:

Stjernehuset i Grenaa - Nyrenoveret

Mælkebøtten i Auning - Nyrenoveret

Vivild Børnehave – Ny renoveret

Glesborg Børnehave - Nyrenoveret

Toubro Børnehave - Ombygget

Ørsted Børnehave - Ombygget

Allingåbro Børnehave - Ombygning.

Derudover står kommunen for at skulle renovere Børnehaven Regnbuen og Landsbyen i Grenaa, samt bygge en ny Skovbørnehave, som erstatning for den gamle.

Men selvfølgelig er der ikke sket noget i Norddjurs Kommune de sidste 12 år.

Altså lige bortset fra der på Ældre- handicap området er færdiggjort en handlingsplan for omfattende ældre- og handicapboliger med nye plejecentre på Violskrænten i Grenaa, og Digterparken i Glesborg.

Der er foretaget tilbygning til Møllehjemmet i Auning og ombygning af Vestervang i Ørum til bolig for borgere med handicap. Desuden er Skovstjernen i Grenaa kommet til som helt ny institution for borgere med handicap.

Der er afsat penge til at der skal bygges nyt plejehjem i Auning og hjerneskade/demenscenter i Grenaa.

Ups – jeg glemte lige at borgere med handicap fik et aktivitetscenter i Ørsted, mens hjemmeplejen i Glesborg fik nye lokaler.

Jo det er rigtigt og bør nævnes at flere elementer af ovenstående blev besluttet for mere end 12 år siden, men det er mindst ligeså vigtigt at nævne at beslutningerne er blevet ført ud i livet indenfor de sidste 12 år.

Hvis vi lige springer til konkrete handlinger indenfor erhvervsområdet synes jeg man kort man bør nævne at Aqua Djurs er et af landets billigste og bedst drevne vandselskaber og at Grenaa Havn kører fantastisk godt med en plads som landets 7. største havn med kraftige investeringer foran sig og et fortsat stort potentiale for yderligere udvikling.

Vi har fået en ny omfartsvej til Grenaa Havn – godt nok statsbetalt men den er nu kommunevej og forhåbentlig ligger den klar til at blive koblet på noget yderligere lokal infrastruktur i nærmeste fremtid.

Der er masser af entreprenørskab i Norddjurs med mange mindre innovative virksomheder på vej frem og dem skal vi sørge for at understøtte og give de bedste betingelser for vækst.

Detailhandlen i de store og små byer skal vi understøtte og samarbejde med så vi fortsat kan fastholde vores købstæder og et bredt udvalg at lokale forretninger i centrum i god kombination med en naturlig udvikling og tiltrækning af nye større virksomheder til kommunens udlagte erhvervsområder.

På kultur og fritid er det også blevet til et par konkrete udmøntninger

Ung Norddjurs har fået nye lokaler i Grenaa og Allingåbro, der er givet anlægstilskud til Kattegatcentret og Gl. Estrup Herregårdsmuseum som begge udover de kommunale tilskud har hentet store fondstilskud hjem til de igangværende udbygninger og renoveringer.

Der er afsat penge til bl.a. Mødestedsprojektet i Bønnerup og Stenvad hvor frivillige og lokale kræfter gør et fantastisk stykke arbejde.

Vi har fået opbygget et fantastisk kulturelt fyrtårn i Kulturhuset Pavillonen hvis succes jeg er sikker på, via fremadrettet samarbejde, vil smitte af på de mindre kulturhuse og institutioner i kommunen.

Der er godt gang i foreningslivet med stærke frivillige kræfter og mange lokale klubber gør det rigtig godt og markerer sig pt. kraftigt indenfor bla. håndbold, fodbold og paddleboard. Det skal vi også huske.

Den lokale infrastruktur har sørme også fået et lille løft med bl.a.

1 ny letbanestation ved Hessel (Grenaa Syd) og indretning af Grenaa og Trustrup Station til letbanestationer med toiletter og opholdsrum.

Der er anlagt tiltrængte cykelstier flere steder i kommunen og flere er på vej.

Fra 2020 er der nu et fast beløb til asfalt og tiltrængt renovering af kommunens veje. Arbejdet har allerede været i fuld gang de seneste måneder hvilket flere steder kan ses på kommunens veje.

Der er over en årrække investeret i en bæredygtig omstilling af kommunens gadebelysning til LED-lys i hele kommunen.

Selvfølgelig er der ikke sket noget i Norddjurs kommune de seneste 12 år – eller er der 😉,

JO – der er faktisk sket rigtig meget de sidste 12 år samtidig med at kommunen også har været igennem en rigtig svær periode. Men vi er igennem krisen nu og er i fuld gang med en ny og bedre retning for udviklingen i Norddjurs. En retning som blev sat af kommunalbestyrelsen allerede for to år siden.

Vi kan se forbedringerne i Norddjurs kommune i form af en spirende, bedre og mere solid økonomi efter den kraftige og nødvendige opbremsning 2 år tilbage. Der afsættes og bruges igen penge til mere og bedre velfærd.

Der er igen penge i kassen de kommende 4 år, faktisk over 400 mio. kr. og kommunens gæld er foreløbigt nedbragt til landsgennemsnittet.

Så JO - Norddjurs kommune er i en ny og bedre situation – faktisk bedre end nogensinde før i kommunens historie – HUSK det når der skal stemmes til KV21 tirsdag d. 16. november.

HUSK at stemme personligt og HUSK, at dem der stemmer, bestemmer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen