Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Man ofrer sammenholdet

Artiklens øverste billede
Aleksander Myrhøj, SF

I denne tid er der vælgermøder og debatter mange steder og de fleste er åbne for alle – både borgere og partier. Det er fantastisk at opleve spørgelyst, bred politisk debat og at både det helt lokale og det bredere kommunale perspektiv kommer frem i løbet af sådan et arrangement. Det skaber sammenhængskraft på tværs af kommunen, når vi ser naboens problemer som vores egne og erkender, at ikke ét område af Norddjurs lykkes uden resten af kommunen.

Desværre sker det lige nu, at der indbydes til vælgermøder flere forskellige steder, der udelukkende har fokus på et enkelt postnummer eller en enkelt by. Her inviteres så de udvalgte få partier, der enten har en kandidat lige nede af vejen eller som på andre måder findes særligt interessante. Det ses i Auning, hvor alene kandidater fra byen må komme, i Nørager der udelukkende inviterer Soc.dem og Venstre – og i Trustrup/Lyngby, hvor en onlinedebat udelukkende mellem de to førnævnte partier udspiller sig i den kommende uge.

De lukkede vælgermøder tjener politikeren – ikke borgeren.

Når vælgermøder foregår på den måde, at flertallet af partier holdes væk, tjener møderne ikke længere at oplyse lokale borgere, men er alene til for de politikere, der får plads i panelet. Et vælgermøde er i ordets forstand vælgernes – og burde have til formål at præsentere et bredt udsnit af politiske muligheder, så den enkelte fremmødte kan få vægtet sine synspunkter og fundet den rette plads til sit kryds den 16. november.

”Sammen om Norddjurs”(?)

Trods den socialdemokratiske parole dette valg med ”sammen om Norddjurs” og Venstres ”Lad os udvikle Norddjurs sammen”, deltager kandidater fra netop de 2 store partier til alle de 3 lukkede vælgermøder, hvor fokus selvsagt er på at tale snævert om et lokalområde og bedrive klassisk sognerådspolitik. Det tiltagende fokus på egen andedam op mod valget, styrker den enkelte politikers chancer for lokalt genvalg, men skader sammenholdet på tværs af kommunen og skaber splittelse blandt kommunens byer og borgere.

Lad os tage et opgør med fortællingen om, at man ikke kan bo et sted og også ønske udvikling for andre steder i kommunen. Vi er i samme båd og hvis det går godt i den ene by, går det også hurtigt godt i den næste. Norddjurs er ikke større, end at vi kan skabe en oplevelse af samhørighed og fælles kampgejst. Det skal vi arbejde for politisk - også selv om der er valgkamp!


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.