Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Er vores arme åbne for de unge talenter?

Artiklens øverste billede
Lars Møller, bestyrelsesmedlem i Game Business (Game Hub)

Grenaa er Djurslands største og vigtigste uddannelses by og trækker mange unge til byen. Ud over de elever der kommer fra Grenaa og den nære omegn, kommer der cirka 600 studerende til og bosætter sig i vores campusområde.

De skaber et helt specielt studiemiljø, med mange sociale arrangementer for alle i området. Der er ingen tvivl om, at de forskellige skoler gør rigtigt meget for, at det skal være godt og sjovt at studere i Grenaa. Men det er også af afgørende betydning, at de unge føler sig velkomne i byen.

Ole Svit, Formand for Game Business (Game Hub)

Uddannelsernes profil og høje faglige niveau er selvfølgelig afgørende for unges studievalg i Grenaa, men vi er ikke i tvivl om at det sociale miljø også betyder meget for de unges valg.

De tilrejsende studerende er af afgørende betydning for Grenaa som uddannelsesby. Kommer de ikke hertil, vil det begrænse vores lokale uddannelsesudbud betragteligt.

Derfor finder vi det bekymrende, at en del af de unge giver udtryk for, at de ikke føler sig omfavnet og integrerede i det lokale miljø. Jo, der er ungetilbud, idræts og kulturtilbud, men åbenbart ikke noget der helt rammer de tilrejsende unge.

Vi tænker, at det er værd at undersøge, hvor udbredt denne oplevelse er, og hvad vi kan gøre for at de oplever sig modtaget med åbne arme.

En løsning kan for eksempel være lokale mentorer, der kan hjælpe de unge i gang og både introducere til igangværende aktiviteter/miljøer, men også hjælpe dem på vej med deres egne idéer og ønsker. Det kan være frivillige mentorer eller/og en kommunalt ansat kontaktperson.

Lad os komme i gang, så vi også fremover vil være en attraktiv uddannelsesby.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen