Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Norddjurs - Valget er for eller imod Jan Petersen

Artiklens øverste billede
Der er kommunalvalg tirsdag 16. november. Tegning: Rasmus Sand Høyer.

Efter 12 år som borgmester skal Norddjurs Kommunes vælgere afgøre om den socialdemokratiske borgmester Jan Petersen har gjort kommunens borgerne stolte, skabt positiv omtale i landsdækkende medier, sikret kommunen en top placering i DIs virksomhedsundersøgelse eller det stik modsatte.!

Har de sidste 12 år under Jan Petersens ledelse gjort kommunen til et bedre sted for skolebørn, pensionister, ældre borgere og det helt afgørende for vores kommune - nemlig kommunens virksomheder.?

Nu skal vælgerne afgøre om de fortsat har tillid og mod til at give ham endnu en valgperiode.

Vælgerne skal samtidig vurdere om oppositionen har styrke og kvalitet til at overtage ansvaret for ledelsen af kommunen.

Er der overhovedet en opposition, der kan stå sammen og pege på en anden borgmester.?

Eller prioriteres personlige økonomiske poster højere, som ved de sidste to konstitueringer ?

Flertallet og mulighederne for en borgerlig borgmester var nemlig tilstede ved sidste kommunalvalg.

Det blev bare ikke udnyttet da Konservative Benny Hammer og Liberal Alliances Jens Meilvang sammen med Dansk Folkeparti allerede på valgnatten - aftalte konstituering sammen med den venstre del af kommunalbestyrelsen.

Der var gode poster at hente.

Ingen bør være i tvivl om den politiske kynisme det kræver at få magten. Og den har Jan Petersen vist gang på gang.

I den kommende valgperiode vil Nye Borgerlige og Det Radikale Venstre formodentlig blive nye medspillere.

Med de nuværende aktuelle debatindlæg i Lokalavisen står det klart at Det Radikale Venstre, med ønsket om ikke at indtræde i valgforbund, er på stemme rov i den borgerlige lejr.

Måske strategisk klogt. Men mon ikke de borgerlige vælgerne gennemskuer partiets planer?

Det Radikale Venstre vil formodentlig pege på Jan Petersen hvis de bliver repræsenteret i kommunalbestyrelsen. Så enkelt er det.

For venstrefløjen, det vil sige Enhedslisten og SF, må en fortsættelse med Jan Petersen som borgmester være et mareridt.

SF har ofte været i opposition til Socialdemokratiets katastrofale skolepolitik. De har bare ikke haft mandsmod til at sige fra.

Men partiet har heller ikke mod til at støtte andre end den nuværende borgmester.

Derimod undrer det debattøren at Ulf Harbo, Enhedslisten der ofte er stærk utilfreds med Kommunens håndtering af velfærd- og socialområdet, stadig vælger “farve” frem for fornuft.

Tonen var meget hård mellem Jan Petersen og Ulf Harbo på TV2 Østjylland, allerede ved valgkampen for otte år siden.

Tilbage står Venstre.

Vil Kasper Bjerregaard endelig vise kant til borgmesteren ?

Det hjælper ikke en tøddel at indgå det ene forlig efter det andet, vise ansvarlighed og tage medansvar når kastanjerne skal reddes ud af ilden - for derefter gang på gang at blive efterladt tomhændet på den politiske tog perron.!

Vælgerne er nemlig utaknemmelige - og har uhyre svært ved at gennemskue og påskynde ansvarlighed og kvalitet - overfor politisk tæft og magtkynisme.

Et står dog klart:

Hvis vælgerne ikke præsenteres for et klart defineret politisk alternativ til Jan Petersen, får vælgerne sammen med de valgte kommunalbestyrelses medlemmer fire år mere af samme skuffe, som vi alle har oplevet de sidste 12 år.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen