Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Kolindsund er en del af løsningen på den grønne fremtid 

Artiklens øverste billede
Morten Siig Henriksen (SF). Pressefoto

»Med klimaloven har de fleste partier forpligtet sig på at reducere CO2-udslippet med 70 % i 2030, men alle reduktioner er langt fra fundet. Den seneste aftale om landbruget leverede kun 1/4 af målet. Så hvad gør vi, hvis vi ikke skal blive ved med at udskyde kritisk handling til det uendelige?

Vi kan gøre meget lokalt. Det viste sidste budget, hvor vi fandt midlerne til at skifte kommunens flåde af biler ud med elbiler over de næste fire år. Men det er ikke nok. SF mener, at de grønne løsninger kræver et stærkt samarbejde på alle niveauer. Kommuner, regioner, staten og EU.

Flere steder i Kolindsund er der nemlig en meget stor klimagevinst ved at sætte jorden under vand. 

Landbrugsaftalen indeholder (på trods af de beskedne reduktioner) midler til udtagning af 22.000 ha lavbundsjord (med tidligere aftaler i alt 50.500 ha). Her bør staten kigge imod Djursland og Kolindsund, så vi kan genskabe Jyllands største sø. Flere steder i Kolindsund er der nemlig en meget stor klimagevinst ved at sætte jorden under vand.

Udtagning af landbrugsjordene vil dertil styrke dyreliv med fugle og fisk, øge turismen og ligeledes give bedre muligheder for fritidsaktiviter. Det vil SF blandt andet kæmpe for i den næste byrådsperiode.«

Læs også

Del artiklen