Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Nærhospital i Grenaa? Ja tak!

Artiklens øverste billede
Lars Møller (S). Arkivfoto

Det forlyder, at regeringen er på vej med et sundhedspolitisk udspil der blandt andet indeholder 10-20 nærhospitaler.

Nærhospitalet skulle blive uden senge, men med et bredere udbud af behandlinger i nærområdet end i dag, hvor sygehusvæsenets tilbud til borgerne er præget af centralisering.

Jeg tror, at vi er mange der har affundet os med at køre langt for at få en specialiseret og kompetent behandling. Men der må være en række, ikke specialiserede, behandlinger som det giver mening at tilbyde i vort nærområde.

Det kan f.eks. være ældre medicinske patienter, kroniske sygdomme, gravide og børnefamilier mv.

Jeg kunne også forestille mig at mindre ukomplicerede kirurgiske indgreb kan foretages lokalt.

I Grenaa Sundhedshus er der, heldigvis med succes, fyldt godt op med sundhedsfaglige aktiviteter. Men vi skal nok få plads til de yderligere aktiviteter, som regeringens kommende udspil lægger op til. Så Nærhospital i Grenaa, ja tak.

Et Nærhospital i Grenaa vil være godt for flere ting. Det vil være et sundhedstilbud tættere på borgerne i Grenaa og det østlige Djursland, det vil aflaste Randers sygehus og så vil det mindske behovet for transport, til glæde for borgerne og miljøet.

Så jeg ser, som formand for kommunens sundhedspolitiske udvalg, frem til regeringens udspil og vil gerne byde Grenaa og Norddjurs til.

Læs også

Del artiklen