Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Trafiksikkerhed 2021

Artiklens øverste billede
mit zehn fingern auf tastatur schreiben

Debat Nu kom så Påsken og det gode vejr og begyndelsen til en turistsæson, der tegner mere intensiv end nogensinde før. Det gør det igen aktuelt at tænke på trafiksikkerheden i kommunen, specielt trafiksikkerhed på strækningen Hovdigevej - Holme Bygade - Havmøllevej.

Denne smukke strækning har aldrig været helt tryg for bløde trafikanter, hverken gående eller cyklende. Flere trafikulykker er sket på strækningen gennem årene (14 konkrete eksempler kender vi til).

I de senere år er bil- og motorcykeltrafikken væsentligt forøget med den stigende turisme.

Strækningen, der er stærkt snoet og bakket og særdeles malerisk, med skønne udblik over vekslende landskaber, har altid været meget søgt, også af bløde trafikanter, typisk cykelfamilier, tit med mindreårige børn, som sætter livet på spil i de mange uoverskuelige sving og bakker.

Desværre synes også flere af motorcyklisterne, at det er cool at se, hvor hurtigt man kan køre i de mange sving.

Vi fastboende undgår at cykle på strækningen, skønt det ville være oplagt at benytte cykel f.eks. til indkøb i Ebeltoft via naturstien. Man kan ikke fra Hyllested Skovgårde eller Holme-siden i tryghed nå naturstien ved Skærsø.

Følgende tiltag kunne afhjælpe situationen:

1) Permanent hastighedsbegrænsning på hele strækningen, evt. suppleret med chikaner.

2) Etablering af cykelsti fra Skærsø og mod Havmøllen i tilslutning til naturstien fra Ebeltoft.

Lad os nu få hastighedsbegrænsning, og frem for alt en cykelsti - og helst inden vi får cyklistblod på vejbanen.

Læs også

Del artiklen