En større køler grill og full LED matrix forlygter markerer, at det her er den nye Audi S3 med 310 hk. Foto: Audi

En større køler grill og full LED matrix forlygter markerer, at det her er den nye Audi S3 med 310 hk. Foto: Audi

Audi A3 trækker i løbetøjet

Af
Jens Overgaard

audi Den nye generation af Audi A3 følges af de sportslige S3-modeller, som det tyske mærke nu snart er klar med. De adræt opsatte S3 Sportback og S3 Limousine er udstyret med 2,0 TSi-motorer, der yder 310 hk. I samspil med den syvtrins S tronic-automatgearkasse og quattro-firehjulstræk klares 0-100 km/ t. på 4,8 sek., mens topfarten er begrænset til 250 km/ t.

Modellerne kan kendes på en stor singleframe kølergrill, større spoilere og diffusere for og bag samt full LED-forlygter med matrix-lysteknologi.

Progressiv styring og en undervogn, som er sænket 15 mm, hjælper på vejgreb og træfsikkerhed i sving. S-undervognen kan ydermere suppleres med ekstra støddæmperregulering, hvor ventiler på tusindedele af et sekund tilpasser hver enkelt støddæmper til de aktuelle vejrforhold.

Vejgrebet klares med store hjul på 19 tommer aluminiumsfælge, mens de forstærkede bremser har bremsesadler i sort eller rød.

Indendørs byder modellerne på Audis fuldt digitale Virtuel Cockpit, nyudviklede sportssæder og mulighed for at købe en pakke med lyseffekter.

Instrumenteringen har indlæg i aluminium eller kulfiber, mens dørhåndtagene er lavet i et design, der minder om forlygterne. Audi udruller hele arsenalet af muligheder for opkobling med det nye MMI-multimediesystem, hvor man blandt andet kan kommunikere med andre biler, få aktuelle meldinger om trafiksituationen eller åbne sin bil med telefonen, hvis det er en Android-telefon.

De nye S3-modeller kommer til næste år. Den danske importør har endnu ikke priser klar.

Publiceret 26 August 2020 10:00