Engangshandsker er vigtige for at fastholde hygiejnen. Desværre er der nogle, som tager handsker med sig, og det går ud over de næste bilister. Foto: Jens Overgaard

Engangshandsker er vigtige for at fastholde hygiejnen. Desværre er der nogle, som tager handsker med sig, og det går ud over de næste bilister. Foto: Jens Overgaard

Branche: Undgå hamstring af handsker på tankstationen

En del tankstationer oplever, at bilister tager lidt for mange engangshandsker

Af
Jens Overgaard

MOTOR Det er ikke kun håndsprit, der er rift om i kampen for at undgå coronasmitte.

Kæderne bag landets tankstationer oplever også, at folk hamstrer de klare plastikhandsker, som man frit kan tage ved en stander for at beskytte hænderne, når man rører ved benzin-eller dieselpistolerne under tankning af bilen.

Tag kun én handske

"Vi kan klart se, at der bruges flere handsker, end der er tankninger. Det er især tilfældet på de ubemandede stationer," siger Michael Mücke Jensen, der er teknik-og miljøchef i brancheorganisationen Drivkraft Danmark. Han har en klar opfordring.

"Tag kun én handske, og lad være med at tage flere for at bruge dem andre steder. Vi skal tænke på hinanden og dermed også den næste, som skal tanke brændstof," siger Michael Mücke Jensen.

Sammen med opfordringen lyder rådet til bilejere også, at det er en god idé for en sikkerheds skyld selv at medbringe sine egne handsker eller servietter, når man kører til tankstationen.

Ellers opfordres der til, at man selvfølgelig bruger de engangshandsker eller servietter, som måtte være på stationen, og så smider dem i affaldsspanden bagefter.

Øget fokus på hygiejne

På stationerne gælder de generelle råd om at sikre god håndhygiejne og vaske eller spritte hænder af, som når man har været ude at handle.

På de bemandede stationer kan der også vaskes hænder på kundetoilettet. Det er dog altid en god idé selv at have en håndsprit i tasken også, hvis der opstår mangel på nogle af stationerne, lyder rådet.

Både de bemandede og ubemandede stationer har kørt videre som normalt de seneste uger, hvor der også er mad og drikke, og gør det fortsat.Her er dog skærpede regler for medarbejdernes kontakt med hinanden og ekstra rengøring.

Her rengøres ekstra i butik, på toiletter og på forpladserne.

Mens der ligeledes er ekstra rengøring af de kontakter og skærme, der røres ved i forbindelse med tankning og bilvask. I de bemandede butikker er der desuden afstandsmarkering, mens kaffekopper og låg er flyttet bag disken, og lounge-og siddeområder er lukket af.

Bilisterne skal for øvrigt ikke være bange for, at forsyningerne af brændstof slipper op. Her er meget benzin og diesel på lager, fordi folk generelt kører mindre i denne tid, lyder det fra Michael Mücke Jensen.

Fakta

Vis hensyn på tankstationen

Lad være med at hamstre engangshandsker, hold god afstand til andre, og hav god håndhygiejne.

Medbring egne handsker, servietter og håndsprit – hvis det skulle mangle på stationen.

Betal så vidt muligt med kort.

Publiceret 14 April 2020 00:00