Besøgstallet på biludstillingen i Frankfurt er raslet ned, og samtidig bliver de fleste bilmærker væk. Foto: Newspress

Besøgstallet på biludstillingen i Frankfurt er raslet ned, og samtidig bliver de fleste bilmærker væk. Foto: Newspress

Motorshow i Frankfurt er døende

Fabrikker og besøgende blvier væk fra motorshowet i Frankfurt

Af
Christian Schacht

udstilling I årtier har den store biludstilling i Frankfurt, der finder sted hvert andet år, været en slags mekka for bilfabrikker og bilkøbere, men nu er det måske slut.

Allerede før åbningen for offentligheden den 12. september så det dystert ud. Fraværet af mærker inklusive Toyota, Renault, Peugeot, Nissan, Fiat og Ferrari var et alvorligt slag for arrangørerne, VDA, Tysklands sammenslutning af bilproducenter.

Dertil protesterede tusinder af klimaaktivister uden for indgangen og fremhævede de markante spændinger mellem den tyske bilindustri og landets miljøforkæmpere.

Nogen succes blev udstillingen da heller ikke, langtfra, efter at antallet af besøgende ved dette års begivenhed faldt med næsten en tredjedel.

Dette års show, som sluttede søndag, havde 560.000 besøgende ifølge VDA.

Dette kan sammenlignes med 810.000, da begivenheden sidst blev afholdt i 2017, endda midt i Volkswagens dieselkrise, skriver branchebladet Automotive News Europe.

Måske til Berlin

Tyske medier skriver, at en beslutning om format og placering vil blive truffet i foråret. Berlin, med sin unge befolkning på 3,75 mio. og mange iværksættere, kan blive valget til det næste show, skriver bl. a. avisen Bild.

Publiceret 01 October 2019 13:27