Det hæderkronede sportsvognsmærke MG findes nu også i en pickup-version med mere adstadige køreegenskaber. Foto: MG

Det hæderkronede sportsvognsmærke MG findes nu også i en pickup-version med mere adstadige køreegenskaber. Foto: MG

MG debuterer som pickup

Det kinesisk ejede MG vokser videre og bygger nu varevogne med det historiske logo. Dog foreløbig kun i Asien

Af
Jens Overgaard

thailand Der er sikkert en og anden MG-entusiast, som får kaffen galt i halsen ved at læse dette. Men den er god nok, nu findes logoet for det engang så ærkebritiske sportsvognsmærke også på snuden af en pickup. Det er dog kun i Thailand, hvor pickupper udgør halvdelen af det totale salg.

Bagved står den kinesiske bilproducent, SAIC, der erhvervede sig rettighederne til MG-mærket i 2004, og siden har udvidet paletten af modeller.

Senest er pickuppen Extender kommet til. Den bygger på en SAIC Maxus T70 pickup, der har en 2,0 liters turbodieselmotor og seks trins automatgear.

SAIC producerer en række modeller som MG3, MG5 og MG6, der er sedaner, og crossovere som MG ZS og MG GS. Det sker i Kina til det lokale marked.

Her er der allerede tidligere på året lanceret en anden MG varevogn, kaldet V80, der bygger på SAIC Maxus V80.

Den kinesiske bilproducent havde i årene 2011-2016 produktion af flere modeller i England, men de blev ikke solgt til andre lande i Europa.

Det oprindelige MG har rødder tilbage til 1924, men MG Rover gik konkurs i starten af dette årtusinde efter et omtumlet ejerskab, hvor bl.a. BMW havde været inde over, og der var bygget biler sammen med Honda.

Herhjemme er det især de klassiske MGA, MGC og ikke mindst MGB-sportsvogne, som hænger ved og har mange fans i klubregi.

Billedtext:

Publiceret 27 August 2019 10:19