Anders Warming var manden bag den første generation Z4, der blev berømt for sine ind-og udadbuede karrosseriplader. Foto: Christian Schacht

Anders Warming var manden bag den første generation Z4, der blev berømt for sine ind-og udadbuede karrosseriplader. Foto: Christian Schacht

Dansk bildesigner går solo efter karriere hos BMW

Anders Warming, veteran fra BMW, Mini, VW og senest Borgward, har etableret sit eget designstudie i München

Af
Christian Schacht

design En af Danmarks førende bildesignere, Anders Warming, har oprettet sit eget designkontor. Efter en lang karriere med topjob hos bl. a. BMW og Mini og senest som designchef hos tyske Borgward har han besluttet at blive selvstændig med firmaet Warming Design.

Anders Warming er blevet selvstændig efter en lang karriere især hos BMW og Mini. Foto: Warming Design

Anders Warming er blevet selvstændig efter en lang karriere især hos BMW og Mini. Foto: Warming Design

Firmaet, der ligger i München, udfører klassiske opgaver inden for automobildesign, men især mere avancerede design, hvor man skaber køretøjer, "der skal honorere fremtidens krav til mobilitet".

Den 47-årige Anders Warming har arbejdet for BMW siden 1997 med undtagelse af et kort sidespring hos Volkswagen, og han blev især kendt for BMW's roadster Z4 fra 2002, som chokerede med sit højspændte miks af ind-og udadbuede karrosseriplader. Det var en bil, som for alvor bragte Anders Warming helt frem, sjovt nok videre til Volkswagen året efter, men i 2005 var han tilbage hos BMW, og et par år senere var han avanceret til jobbet som chef for BMW's udvendige design.

I 2011 blev han designchef hos BMW-ejede Mini, og det job havde han indtil 2017, hvor han forlod Mini og fik arbejdet som designdirektør hos det kinesisk-tyske Borgward. Her nåede han at præsentere en enkelt konceptbil.

En drøm

"Jeg har planlagt denne beslutning i ganske lang tid nu. Det har krævet meget forberedelse; jeg måtte vente på det rigtige øjeblik, og nu er det en drøm, der går i opfyldelse," siger Anders Warming til branchebladet Car Design News.

Det nye studie sigter mod at udnytte kraften i intelligent teknologi for at skabe strategisk bæredygtige produkter.

"Vi tror, at det fremtidige designkoncept vil strække sig langt ud over almindeligt bildesign: Vi vil i stigende grad bevæge os mod at skabe holistisk mobilitet inden for byarkitektur og tilsluttede digitale oplevelser," siger han.

FAKTA

Anders Warming

47 år, opvokset i Lyngby og Struer.

Eksamen fra Art Center College of Design i Schweiz og Californien.

Har været ansat i designafdelingerne hos VW og BMW.

Fra 2007-11: Chef for udvendigt design hos BMW - havde ansvaret for 1-, 3-og 5-serierne.

Fra 2011: Designchef for Mini.

Fra 2017: Øverste designansvarlige hos Borgward.

Fra maj 2019: Selvstændig.

Publiceret 13 August 2019 09:53